Srbin podiže pehar sa Sportingom: Gudelj i ekipa srušili Porto posle penal drame!

Autor:

Sport

25.05.2019

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sporting iz Lisabona za koji igra srpski fudbaler Nemanja Gudelj posle boljeg savladao je Porto sa 5:4 (2:2) i 17. put u istoriji osvojili Kup Portugala.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Gudelj podiže trofej sa Sportingom

Ekipa iz Lisabona je izbila na drugo mesto večne liste, ispred Porta, dok je Benfika neprikosnovena sa 26 pehara.

Porto je poveo u 41. minutu golom Soareša, koji je posle asistencije Erere bio na pravom mestu i glavom sa četiri metra zakucao loptu u gol.

Samo četiri minuta kasnije Sporting je izjednačio, a strelac je bio Fernandeš.

Sporting je preokrenuo pogotkom Basta Dosta, koji je imao mnogo sreće jer je lopta posle centaršuta Akunje pogodila defanzivca Porta, promenila pravac i došla do Holanđanina koji je sjajno reagovao za 2:1.

Ipak, ni to nije bio kraj uzbuđenjima na stadionu u Oejrašu. Igrao se 120. minut kada je Felipe iskoristio lošu reakciju odbrane Sportinga, sa dva metra glavom izjednačio rezultat, i obezbedio produžetke.

U penal seriji Sporting nije omeo ni promašaj Bosta u prvoj seriji. Na drugoj strani neprecizni su bili Pepe u trećoj i Fernando u poslednjoj, šestoj seriji, a pobedu ekipi iz Lisabona doneo je Felipe.

Srpski internacionalac Nemanja Gudelj odigrao je 90+3 minuta u dresu Sportinga.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading