Roben otkrio mračne tajne Reala: Odlazak iz Madrida mi je najbolja odluka u karijeri!

Autor:

Sport

24.05.2019

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arjen Roben se oprostio od dresa Bajerna, iskusni fudbaler se prisetio kada je pre deset godina dres Reala zamenio dresom aktualenog šampiona Nemačke gde je izgradio blistavu karijeru. Odluku da napusti "kraljeviće" smatra za najbolju u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Arjen Roben

Roben je progovorio o razlozima zbog koji je napustio Madrid.

- Bila je to najbolja odluka u mojoj karijeri- rekao je Roben.

On je odmah stavio do znanja da njegova odluka da ode iz Reala nije bila zasnovana samo na dolasku Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda, iako je to bio jedan od važnijih faktora.

Za Holanđanina je odlučujući momenat bio povratak Florentina Pereza i njegove ambiciozne politike dovođenja superzvezda u klub.

- Nije to bio samo Ronaldov dolazak. Perez se vratio u klub na mesto predsednika. Doveo je Ronalda, Kaku, Benzemu i Alonsa. Potrošili su neverovatno mnogo novca i rečeno nam je da će nekoga morati i da prodaju. Za mene je to bilo razočaravajuće jer sam imeo veoma dobar odnos sa tadašnjim trenerom Manuelom Pelegrinijem i imao sam možda i najbolju predsezonu u karijeri- rekao je Roben.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Robenu je stavljeno do znanja da nema drugog izbora do odlaska.

- Teško mi je pala promena na mestu predsednika Reala. Osećao sam se veoma prijatno u Madridu i igrao sam dobro. Ali kada se politika umešala u igru, više nisi imao opciju da biraš nešto, samo si mogao da odlučiš da odeš i da se boriš za svoju karijeru negde drugo- rekao je Roben.

Bajern nije morao da ga ubeđuje da je Minhen pravi izbor posebno jer je u to vreme kapiten bio Mark van Bomel, a trener Luj van Gal.

- Odluka da odem nije bila laka. Seo sam sa porodicom i razgovarao. Posle svega, kada napuštate tako veliki klub kao što je Real nema nazad. Bajern u to vreme, poređenja radi, nije bio tako uspešan u Evropi, a moj cilj je bio da igram i pobeđujem u Ligi šampiona. Želeo sam da pokažem da sam dovoljno dobar. Dolazak u Bajern bio je najbolji potez u mojoj karijeri- objasnio je sada već bivši igrač minhenskog giganta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading