Milan Borjan najbolji golman Superlige!

Autor:

Sport

24.05.2019

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman Crvene zvezde Milan Borjan proglašen je za najkorisnijeg čuvara mreže Superlige Srbije u tradicionalnoj anketi Monda i Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Borjan

Kanadski reprezentativac završio se sezonu sa tri i po poena prednosti u odnosu na najbližeg pratioca i najozbiljnijeg konkurenta Borivoja Ristića iz niškog Radničkog.

- Ovo priznanje je kruna sezone u kojoj je Crvena zvezda potvrdila dominaciju na domaćoj sceni i na dostojan način reprezentovala srpski fudbal u Ligi šampiona. Velika mi je čast što po treći put u karijeri dobijam nagradu koja nosi ime legendarnog jugoslovenskog golmana Ilije Pantelića. Sudbina svih čuvara mreže širom sveta je ista, pamte nas uglavnom po greškama koje napravimo jednom ili dva puta u celoj sezoni, a brzo zaboravljaju sve intervencije i sve dobro što smo uradili u dužem vremenskom periodu - rekao je Borjan na konferenciji za medije koja je organizovana u ''Corretto baru'' na Savskom keju.


Iskusni čuvar mreže je blistao u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige šampiona i nada se da mu ova sezona neće ostati upamćena po kiksu u finalnoj utakmici Kupa Srbije koji je kumovao pobedonosnom golu Bojana Ostojića.

- Desi se, bože moj. I najbolji greše. Moja procena je bila da mogu da izađem na tu loptu i da je uhvatim. Sudario sam se sa Milunovićem i nisam mogao da intervenišem. Bitno je da ta jedna greška neće uticati na moje samopuzdanje. Naučio sam da se borim sa problemima i siguran sam da ću i ovo brzo zaboraviti. Jedva čekam početak nove sezone u kojoj želimo još jednom da napadnemo Ligu šampiona i Duplu krunu u domaćem prvenstvu - poručio je Borjan, koga uskoro očekuje učešće na Gold kupu sa reprezentacijom Kanade.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading