SALA: GADI MI SE KITA, BITNE SU MU SAMO PARE!

Autor:

Sport

24.05.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet još uvek oplakuje Emilijana Salu (1990-2019), koji je pre četiri meseca izgubio život kada se zajedno sa pilotom malog aviona survao u vode Lamanša tokom leta iz Nanta za Kardif, gde je trebalo da potpiše unosan ugovor sa engleskim premijerligašem, a na videlo su izašle šokantne informacije o tom transferu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emilijano Sala

Naime, francuski Ekip došao je u posed glasovnih poruka koje je napadač "kanarinaca" slao svom rođaku u domovini u kojima je istakao da je gazda francuskog prvoligaša hteo da ga bez pitanja i pošto-poto proda u Kardif.

NEĆU U KARDIF

Nesrećni Sala, kojeg je Nant prodao klubu iz Velsa za rekordnih 17 miliona evra, poslao je glasovnu poruku rođaku 6. januara, samo 15 dana pre nego što će tragično nastradati u kojoj ističe da nije želeo da pređe u redova "kosova", ali da je na tome insistirao predsednik žuto-zelenih Valdemar Kita.

- Razgovarao sam sa agentom Mejsom Endijaeom i rekao mi je da Nant ima unosnu ponudu Kardifa i da žele da me prodaju na sve načine. Tačno je i da je ugovor dobar, ali ako govorimo strogo fudbalski, svoju budućnost ne vidim u Kardifu. Ne želim da idem tamo, je*e mi se što je jača liga. Naravno da bih voleo da nađem interesantniji klub koji može da mi ponudi i dosta novca i prostor za fudbalski razvoj, ali nekad ne možete da imate oboje. Ne želim da razgovaram sa Kitom jer ne bih voleo da ga naljutim. Gadi mi se kad se nađem lice u lice s tim čovekom. Traži od mene da idem, a da me nije ni pitao šta ja želim. Zanima ga samo novac. Kompletan haos! Ne znam šta da radim, niko se ne brine o meni - jadao se Sala svom rođaku 13 dana pre nego što je transfer ugovoren.

OD SALE NI HVALA

Prvi čovek "kanarinaca" šokiran je porukama koje je Emilijano Sala slao u vezi sa njim.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Valdemar Kita

- Iznenađen sam i razočaran, jer se ophodim dobro prema ljudima. Sala je bio divan i obrazovan momak. Da nije poginuo, verujem da bi danas bio srećan. Imam osećaj da reči koje su se pojavile nisu njegove. Digao su mu mesečnu platu za 30.000 evra na početku sezone, a nije mi se nikada zahvalio. Da sam stvarno želeo samo da zaradim, ne bih se tako poneo. Danas čak i ne želim pare od transfera u Kardif. Neću da zarađujem na nekom ko je tragično izgubio život, to me ne interesuje. Kardif je odgovoran, trebalo je da Velšani brinu o Sali kad su ga kupili - odbrusio je novinarima Ekipa pobesneli Valdemar Kita.

Emilijano Sala

Neutešna Salina majka

Strahovita tragedija zahvatila je porodicu Sala. Samo tri meseca nakon pogibije Emilijana, njegov otac Horasio (58) preminuo je od tuge za naslednikom. Emilijanova majka Mercedes Tafarel krivi za sinovljevu smrt upravo prvog čoveka Nanta Valdemara Kitu, kojem je, kada su se poslednji put sreli, sasula u lice:

- Tvoj sin je živ, a moj mrtav.

Predsednik francuskog prvoligaša istakao je da će na sve načine pomoći porodici argentinskog fudbalera.

- Razumem gnev majke na sastanku. Stvarno sam želeo da joj ponudim utehu, rekao sam da mogu da pomognem porodici. U svakom slučaju, izvinjavam joj se i razumem je. Međutim, ja sam optužen, a ne ljudi iz Kardifa, koji su u sve umešani - pravdao se Kita.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading