Bivši fudbaler Partizana odabrao takozvano Kosovo!

Autor:

Sport

22.05.2019

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arton Zekaj je svojevremeno bio kapiten reprezentacije Srbije u pionirima i kadetima.

RepublikaFoto: Starsport
Arton Zekaj dok je nosio kapitensku traku u kadetskoj reprezentaciji Srbije

Prema poslednjim informacijama talentovani vezista promeniće reprezentativni dres i u budućnosti zaigrati za takozvano Kosovo.

Ovu informciju objavio je selektor juniora takozvanog Kosova Zgjim Sojeva za „periskopi.com“.

– FIFA je tražila od FS Srbije da dozvoli Zekaju da igra za Kosovo. Ukoliko srpski Savez ne odogovori pozitivno do kraja sedmice, Zekaj automatski stiče pravo da igra za Kosovo, rekao je Sojeva za periskopi.com.

Zekaj trenutno igra za Lil, a u Srbiji je igrao u mlađim kategorijama Partizana, zatim za Bačku i Sopot.

U razgovoru za Kurir je svojevremeno izjavio da je precrtan sa spiska tadašnjeg selektora Srbije U-17 Ilije Stolice, iako mu je rečeno da se na njega ozbiljno računa.

Zekaj trenutno nastupa za Lil, u Srbiji je nosio dresove Partizana, Bačke i Sopota

– Tačno je da sam bio kapiten, a to zašto me nema… Ne znam stvarno šta bih vam odgovorio. Bio sam na raspolaganju selektorima, ali poziva nije bilo. Ne znam zaista šta se tu desilo. Pozvao me je selektor Ilija Stolica i saopštio da želi da proba neke druge igrače za jedno reprezentativno okupljanje, ali da računa posle toga na mene, međutim, ostao sam bez poziva i na narednim akcijama. Da li su u pitanju neke kombinacije selektora ili nekih drugih ljudi, to ne znam, ali na mene se više nije računalo. Imam poziv i Kosova, tražili su da igram za njih. Igraću za one koji me više žele. Hteo bih da nastavim tamo gde sam stao u mlađim reprezentativnim kategorijama, ali ako me ne žele, tu ne mogu ništa da učinim. Igrao bih za Srbiju, tu sam rođen, odrastao, prošao sve reprezentativne selekcije…Na Kosovu su rođeni moji roditelji. Pa, ako me država gde sam rođen, Srbija, ne bude htela, onda ću razmisliti o igranju za reprezentaciju koja me želi, izjavio je svojevremeno Zekaj za Kurir.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading