ZVEZDI PROKLETA PROSLAVA TITULE

Autor:

Sport

21.05.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neko kao da je bacio crnu magiju na Marakanu, pa Crvena zvezda ne može da slavi titulu sa navijačima kako je zamislila. Izabranici Vladana Milojevića superiorno su osvojili jubilarni 30. šampionski pehar i sve je bilo spremno za ludo slavlje pred 40.000 zvezdaša na Marakani protiv Napretka (3:0) u poslednjem kolu Superlige.

RepublikaFoto: Starsport
Nevreme na proslavi Zvezdine titule

Potom je trebalo da usledi i defile kroz Beograd, ali nebo nije dalo. Nezapamćeno nevreme praćeno gradom potopilo je Beograd u nedelju uveče, zbog čega atmosfera nije bila na željenom nivou. A to nije prvi put.

SPASAVALI ŽIVU GLAVU

Koliko prošle godine, povorka je od stadiona "Rajko Mitić" jedva prešla Autokomandu kada se zapalio otvoreni autobus sa Zvezdinim fudbalerima. Oni su glavom bez obzira iskakali i spasavali živote. Cela pometnja je odvratila većinu navijača od defilea do Hrama Svetog Save, kako je bilo predviđeno, a onda i do Kalemegdana, gde je trebalo da bude centralni deo slavlja. Sve je završeno znatno skromnije, u jednom restoranu.

- Ale, ale, aleo, Giška bus zapalio - spevale su "Delije" pesmu kapitenu, koji je komentarom na Instagramu naveo sve na pomisao da je upravo on bakljom izazvao požar u kojem je od dabl-dekera ostala samo olupina.

Jednako dramatično bilo je 2014. Zvezda proslavu titule nije ni pokušala da organizuje jer nije bilo vreme za radost usled ogromnih poplava i klizišta, koja su gotovo zbrisala Obrenovac i mesta na zapadu Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Milijaš se oprostio od crveno-belog dresa

HUMANITARNA POMOĆ

Umesto da novac potroše na trubača, padobrance, vatromet i da paradiraju u otvorenom autobusu kroz Beograda, čelnici Zvezde su organizovali humanitarnu pomoć. Tako ulaz na meč poslednjeg kola protiv OFK Beograda nije bio besplatan, kako je prvobitno planirano, da bi se prikupilo što više sredstava.

- Ovo je za sve ljude koji su pogođeni poplavama. Ovo mi je do sada najznačajnija titula sa Zvezdom jer dolazi u najtežem trenutku za klub - rekao je te 2014. Nenad Milijaš, koji se ove nedelje oprostio od fudbala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading