Partizan izvisio za Evroligu, ali Mijailović ne gubi nadu!

Autor:

Sport

20.05.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao hladan tuš zapljusnula je košarkaše Partizana izjava prvog čoveka Evrolige Ðordija Bertomeua da ne planira širenje elitnog takmičenja na ABA ligu. Crno-beli su se istinski nadali da mogu da dobiju vajld-kartu za narednu sezonu jer se takmičenje širi sa 16 na 18 učesnika, počeli su da lobiraju na sve strane, ali im je izvršni direktor takmičenja indirektno zalupio vrata.

RepublikaFoto: Starsport
ŽELE U ELITNO DRUŠTVO: Andrea Trinkijeri i OStoja Mijailović

- U ovom trenutku mislim da nema mesta za drugu ekipu iz ABA lige. Teško je proceniti koji tim ima najstabilniju strukturu i bolje izglede za rast jer je mnogo uspona i padova u klubovima ABA lige. Zato nemamo nameru da damo dodatno mesto Jadranskoj ligi - bio je jasan Bertomeu.

On je dodao da to nema nikakve veze sa Olimpijakosom, koji ako istupi iz grčkog prvenstva i dođe u ABA ligu, sigurno ima ugovorom zagarantovano mesto bez obzira na koje domaće takmičenje igra. S druge strane, predsednik Partizana Ostoja Mijailović ne gubi nadu. On je pre više od mesec dana bombastično najavio borbu za mesto u Evroligi, tačnije za vajld-kartu za narednu sezonu, što prema njegovom mišljenju, nije isto što i drugo mesto, o kojem je Bertomeu govorio.

- Koliko sam razumeo Đordija, on je rekao da neće dati drugo mesto ABA ligi, a ne da neće dati specijalnu pozivnicu. To ne mora da znači da ćemo mi dobiti vajld-kartu, ali ćemo se ipak, kao za sve, boriti da dokažemo da Partizan zaslužuje specijalni poziv za Evroligu - poručio je Mijailović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading