Kompani doneo (ne)očekivanu odluku o nastavku karijere!

Autor:

Sport

19.05.2019

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vensan Kompani saopštio je da će u naredne tri godine raditi kao trener-igrač u Anderlehtu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vensan Kompani

U nedelju je zvanično saopšteno da će belgijski fudbaler napustiti Mančester siti, u kome je proveo poslednjih 11 godina. Kompani je u protiv Votforda odigrao poslednji meč za Građane, završivši sezonu sa tri trofeja - u Premijer ligi, FA i Liga kupu.

Ubrzo je 33-godišnjak otkrio da će karijeru nastaviti u rodnoj Belgiji.

- Biram da se pobunim protiv onoga što kraj može da bude. Biram da budem zahvalan na prošlosti, ali i ambiciozan u vezi sa onim što budućnost nosi. Naredne tri godine biću igrač-menadžer u Anderlehtu, onome najboljem što Belgija nudi.

Možda će vam ova odluka biti iznenađujuća, ali sam je doneo vođen i razumom i strašću. Kao fudbaler, stasao sam u Anderlehtu. Od svoje šeste godine sam u klubu. Prošle godine sam svratio na trening kluba. Samo da se javim. Predsednik Mark Kuk me je pitao šta mislim o situaciji u kojoj je ekipa. Razgovarali smo, ponudio sam im pomoć bez ikakve obaveze.

Kasnije u toku godine su me zvali. Neočekivano su mi ponudili poziciju trenera-igrača. Objasnili su mi kako bi sve moglo da izgleda. Obećali su punu podršku. Zainterevsovao sam se, naveli su me na razmišljanje. Kraj ove sezone ne može da bude bolji. U poslednje tri godine sam naučio mnogo od fantastičnog menadžera kakv je Pep Gvardiola. Zato sam odlučio sam da prihvatim poziv, da podelim svoje znanje sa novom generacijom. Da prenesem malo Mančestera u Belgiju. Ovo nije zbogom, već samo doviđenja - naveo je Kompani.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading