Ipak aplauz na Saletovom odlasku!

Autor: Ilija MOMČILOVIĆ

Sport

18.05.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije kapiten crno-belih Saša Ilić (41) zaslužio oproštaj od aktivnog igranja fudbala u tišini! A baš tako, bez uobičajenog aplauza, odigraće poslednje minute u crno-belom dresu protiv Proletera u nedelju od 19 sati u Humskoj!

RepublikaFoto: Starsport
Saša Ilić

Takvi majstori zaslužuju da im se uz povlačenje dresa (Partizan objavio da više niko neće nositi broj 22) još jednom pokloni ceo stadion, ali su upravo navijači svojim ispadima inicirali, a disciplinska komisija FSS potvrdila kaznom, da takav slučaj neće biti sa Saletom, živom legendom Partizana!

Da ironija bude veća, poslednji put pred punim tribinama Sale bi mogao da zaigra 23. maja na Marakani, terenu najljućeg rivala, jer je u petak doneta i odluka o preseljenju finala Kupa Srbije iz Niša u Beograd! Biće to prilika da Ilić u ovom takmičenju osvoji sedmi trofej, a možda i ponovi scenario iz 2001, kada je golom doneo crno-belima pobedu u najmasovnijem takmičenju.

FSS u petak doneo odluku o preseljenju finala Kupa Srbije iz Niša na Marakanu

ŠOŠKIĆ FRAPIRAN

Proslavljeni golman crno-belih Milutin Šoškić (81) ne može da veruje će Sale u penziju pred praznim tribinama stadiona Partizan.

RepublikaFoto: Starsport
Saša Ilić

- Šta da vam kažem, tako nešto je samo kod nas moguće. Ko su ti ljudi koji sede u toj disciplinskoj komisiji, bez morala i koji nemaju sluha za oproštaj takvog igrača i čoveka kakav je Saša Ilić?! Veoma sam razočaran takvom sramnom odlukom. Ja bih u ovim godinama otišao na stadion da ispratim i pozdravim Sašu, koga svi vole i poštuju, čak i zvezdaši - konstatuje Šoškić.

6 puta Saša Ilić osvajao Kup Srbije

BATA ŽALI

Ilić je u crno-belom dresu odigrao rekordne 874 utakmice i osvojio, takođe rekordnih, 11 titula prvaka države. Zbog toga Zoran Mirković, takođe legenda kluba i doskorašnji trener, žali što je sve ovako ispalo.

 

 

- Šteta je što će se jedan takav igrač oprostiti bez prisustva publike na svom stadionu. Sale je simbol Partizana, neko ko je postavio kriterijume i standarde u crno-belom dresu. Klubu se odužio mnogo puta do sada. Igrati, odnosno oprostiti se pred praznim tribinama je baš neprijatna situacija - objasnio je Bata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading