Crveno-beli sa tri zvezdice u društvu Juventusa, Benfike, Ajaksa i Anderlehta!

Autor:

Sport

16.05.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest iz Stare Pazove sa sednice Skupštine Fudbalskog saveza Srbije da je Crvenoj zvezdi zvanično dodeljena titula prvaka Srbije iz 1946. godine stavila je čelnike tima iz Ljutice Bogdana u poziciju da mirne glave mogu da prišiju treću zvezdicu iznad grba, čime se simbolizuje 30 osvojenih pehara šampiona države.

RepublikaFoto: Starsport
Proslava prošlogodišnje Zvezdine titule

Crveno-beli će se na ovaj način pridružiti velikanima evropskog fudbala koji imaju takođe tri zvezdice iznad grba: Benfiki (36), Juventusu (35), Anderlehtu (34) i Ajaksu (33), pri čemu svaka simbolizuje po 10 nacionalnih titula. Ipak, pravila oko prišivanja zvezdica na dres nisu ista u svim ligama, pa tako imamo istinske aždaje, čiji grbovi nisu ukrašeni siluetom pomenutog nebeskog tela.

ŠPANCI IZUZETAK

FK Rendžers

Najtrofejniji evropski klub je Rendžers, koji ima čak 54 titule prvaka Škotske i samim tim pet zvezdica, dok je njihov najveći neprijatelj Seltik pre nekoliko dana osvojio 50. pehar, ali na grbu ima samo jednu zvezdicu, koja simbolizuje Kup šampiona iz 1967. godine. Olimpijakos je 44 puta osvajao titulu u Grčkoj i zato ima četiri zvezdice, baš kao i Bajern, iako je tim iz Minhena bio 28 puta prvak Nemačke. Pravila Bundeslige su takva da se četiri zvezdice dodeljuju za 20 prvenstava, a dve za deset titula. Spartak ima takođe četiri zvezdice, ali u Rusiji jedna predstavlja pet titula. Međutim, propisi u Španiji ne predviđaju slične počasti, tako da Real sa 33 i Barselona sa 26 titula imaju gole grbove. Slična pravila postoje i u Engleskoj, pa tako Mančester junajted, Liverpul i Arsenal nemaju zvezdice, ali ih zato ima Notingem forest, i to dve, koje je stavio zbog toga što je dva puta zaredom osvajao Kup šampiona tokom osamdesetih.

NIKO KAO BRAZIL

Zvezdice iznad grba nisu samo diskreciono pravo klubova, već i nacionalnih timova. Tako ih Brazil iznad grba nacionalne federacije ima pet jer je toliko puta bio šampion sveta. Nemci imaju četiri zvezdice iz istog razloga, Italija tri, a Francuzi dve. Ipak, četiri zvezdice imaju i Urugvajci iako su dva puta osvajali Mundijal. Preostale dve zvezde kod njih označavaju broj osvojenih Olimpijskih igara.

Premijera novog dresa već u nedelju

Crvena zvezda će u nedelju protiv Napretka (19.00, Arena sport 1) proslaviti 30. titulu prvaka, "Delije" 30 godina grupe, a istovremeno će biti i premijera novog dresa tima iz Ljutice Bogdana sa tri zvezdice, koji će biti zvaničan i za narednu sezonu. Crveno-beli su na društvenim mrežama promovisali novi dres, a u ulozi manekena bio je Vujadin Savić. Podsetimo, izgled novog dresa prvi je ekskluzivno objavio Srpski telegraf u izdanju od 7. maja.

Pet Zvezdinih igrača u timu Superlige

Superliga Srbije izabrala je idealan tim za sezonu 2018/2019, u kojem dominiraju crveno-beli sa petoricom igrača. Nišlije su dale trojicu, Čukarički dvojicu, a iz Partizana je u najboljih 11 samo jedan. Najbolji trener je takođe iz Zvezde - Vladan Milojević.

IDEALNIH 11

SUPERLIGE

Milan Borjan (C. zvezda)

Filip Stojković (C. zvezda)

Nemanja R. Miletić (Partizan)

Radovan Pankov (Radnički)

Miroslav Bogosavac (Čukarički)

El Fardu Ben (C. zvezda)

Nikola Drinčić (Radnički)

Dušan Jovančić (C. zvezda)

Marko Marin (C. zvezda)

Nermin Haskić (Radnički)

Ognjen Mudrinski (Čukarički)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading