Vuletić spremio tužbu!

Autor: telegraf.rs

Sport

15.05.2019

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić nikako ne može da se pomiri sa odlukom da se Crvenoj zvezdi prizna titula iz 1946. godine. Crno-beli spremaju tužbu pred Ustavnim sudom.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Vuletić ne miruje

- Pravni tim FK Partizan će naredne nedelje pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije. Kako je odluka Skupštine FSS pojedinačni pravni i upravni akt, na osnovu Zakona o upravnim sporovima, FK Partizan će sačiniti tuzbu čiji osnov leži u odredbama ZUS-a budući da držimo da u upravnom aktu nije uopšte ili nije pravilno primenjen zakon, drugi propis ili opšti akt, da u postupku donošenja akta nije postupljeno po pravilima postupka i posebno da držimo kako je činjenično stanje nepotpuno, netačno ili nepravilno utvrđeno - rekao je za "Telegraf" potpredsednik Partizana i šef pravne službe crno-belih Vladimir Vuletić, koji je burno reagovao još posle odluke.

Verujete li u pravosudne organe?

- Mislim da ce ova tužba biti razmatrana na forumu u kojem nisu unapred donete odluke profesionalnih dizača ruku i da ćemo biti u prilici da skrupulozno, argumentovano i uz puno poverenje u ovu sudsku instancu povedemo jednu pravnu bitku od opšteg interesa budući da ovakav revizionizam istorije i falsifikovanje činjenica i okolnosti važnih za adekvatno odlučivanje nije viđen u sportskom svetu regiona - kaže čelnik crno-belih.

Očekujete li da Crvena zvezda podnese zahtev vraćenja titule iz 1986.godine, takozvane "Šajberove titule"?

- Eventualni pravni kontra zahtevi FK Crvena zvezda su, za sada, samo u domenu špekulacija i, po mom misljenju, opšteg pitanja prekluzije. Ako se takav zahtev pojavi, sa zadovoljstvom ću se njime tada pozabaviti - zaključuje Vuletić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading