Gana pravi problem Zvezdi: I TO VELIKI?

Autor: Informer.rs

Sport

15.05.2019

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ričmond Boaći je na širem spisku reprezentacije Gane za predostojeći Kup afričkih nacija.

RepublikaFoto: Starsport
Ričmond Boaći

Boaći je na listi od 30 reprezentativaca koje će selektor Kvesi Apija skratiti na 23 pred početka takmičenja 21. juna. Ima  dobre šanse da se nađe i na konačnom spisku "crnih zvezda" za šampionat u Egiptu.

Zvezda bi naravno imala koristi od Boaćijevog učešća na KAN, ali bi crveno-beli i mogli da se nađu u problemu. Kup afričkih nacija počinje 21. juna i traje do 19.  jula. Gana se nalazi u grupi sa Kamerunom, Beninom i Gvinejom Bisau. Kamerunci su favoriti u grupi, ali je Gana uz njih favorit da prođe u osminu finala. To bi značilo da će Boaći na reprezentativnim obavezama biti najmanje do 5. jula, a možda i duže.

To bi mogao da bude problem za Crvenu zvezdu jer igrač po FIFA pravilima ima najmanje 14 dana odmora posle reprezentativnih obaveza, pre nego što se vrati klupskim.

Šampion Srbije prvi meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona igra 9. ili 10. jula. Revanš je sedam dana kasnije. Mečevi drugog kola kvalifikacija su na programu 23. i 24. jula, a revanši sedam dana kasnije. Ako bi Gana sa Boaćijem prošla grupu što je izvesno, afrički centrafor ne bi mogao da se stavi Zvezdi na raspolaganje u prva dva kola kvalifikacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading