Murinjo potpuno iskren: Nisam žrtva Pogbe - Nemoguće je da odem u PSŽ!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

15.05.2019

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žoze Murinjo je govorio za francuski Lekip o mogućnosti da preuzem Pari sen Žermen, a takođe je bivši menadžer Čelsija i Mančester Junajteda govorio o statusu bogatog pariskog kluba.

Žoze Murinjo

Od decembra Žoze Murinjo nema zaposlenje, a dosta spekulacija je bilo oko toga gde bi mogao da nastavi karijeru. Kada je govorio za francuski Lekip novinari su ga pitali o tome da li bi mogao da preuzme PSŽ.

- Nema šanse. Ne možeš da treniraš tim koji već ima trenera. Mogao bih da razgovaram sa klubom gde postoje otvorena vrata. PSŽ je klub svetske klase, ima svetsku dimenziju međutim još nije osvojio ništa na evropskom nivou i to je važan detalj. Ista stvar je kada pričamo o trenerima. Možeš da budeš kvalitetan, ali ako na kraju karijere ne osvojiš neki evropski trofej nešto propuštaš. PSŽ dominira ligom kao Juventus ili Bajern, ali je odmah iza najvećih evropskihklubova - rekao je Žoze Murinjo koji je govorio i o periodu karijere koji je proveo u Mančester Junajtedu.

- Mogu da kažem dve stvari. Prvo vreme će dati odogvore, drugo problemi su i dalje tu. Nisam bio žrtva Pogbe. Možeš da sumnjaš u igrače, organizaciju, ciljeve kluba, ali ja mogu da kažem da ne mogu da potvrdno odgovorim ako me pitaš da li je Pogba jedini odgovoran - dodao je Murinjo.

- Svet se mnogo promenio. Teže je igraču da bude fokusiran i da misli samo o fudbalu što je najvažnije u njegovom profesionalnom životu. Igrač danas ima mnogo prava, a zadatak trenera je da ga nauči da ima i obaveze, najpre prema navijačima. To najviše važi za mlade igrače koji hoće da budu profesionalci, a nemaju talenat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading