UEFA NEMA MILOSTI ZA FSS: Brutalna kazna za nameštanje utakmica u Superligi Srbije!

Autor: Informer, Republika

Sport

15.05.2019

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština Fudbalskog saveza Srbije doživela je određene promene, kao i dopune u disciplinskom pravilniku.

RepublikaFoto: Starsport
Skupština FSS

Najvažnija stavka je da će se klub za koji nadležni organi UEFA dostave FSS pisanu informaciju o tome da su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili ili povredili integritet utakmica ili takmičenja, kazniti iznosom od milion do deset miliona dinara za dobijanje prve informacije od evropske kuće fudbala.

Kako prenosi "Žurnal", ukoliko stigne druga informacija o "nameštanju” iz Niona klub će biti kažnjen oduzimanjem od tri do 12 bodova. Krajnja mera je diskvalifikacija u najmanje jedan rang.

Za dobijanje prve informacije iz UEFA fudbalskim radnicima za koje se utvrdi da su učestvovali u nečasnim radnjama biće zabranjeno da godinu dana vrše bilo kakve aktivnosti u vezi sa fudbalom. Od godinu do dve biće sankcionisani fudbalski radnici za dobijanje druge i svake naredne informacije iz UEFA o povredi integriteta mečeva i takmičenja.

Promenjen je i član disciplinskog pravilnika vezan za ponašanje navijača. U slučaju upotrebe raznih vrsta pirotehničkih sredstava u količini koja nije zanemarljiva ili zbog paljenja drugih predmeta, klub će morati da plati iznos od 500.000 do pet miliona dinara za prekršaj na jednoj utakmici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading