UEFA izbacuje Mančester siti iz Lige šampiona!

Autor:

Sport

14.05.2019

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Premijer lige je u ogromnim problemima! Mančester Siti je na meti UEFA zbog kršenja finansijskog fer pleja, a situacija je više nego ozbiljna jer im preti isključenje iz Lige šampiona.

Siti u gadnom sosu

Kako prenosi Njujork Tajms, "građani" su predmet istrage regulatornih tela UEFA, čiji su se predstavnici sastali pre dve nedelje u Nionu kako bi diskutovali o zaključcima istrage. Navodno će tražiti da se Mančester siti izbaci iz Lige šampiona, a ovu odluku trebalo bi da saopšti vođa istrage i bivši premijer Belgije Iv Latern. Ako se usvoji ova odluka, Siti će najmanje jednu sezonu proveti van najelitnijeg fudbalskog takmičenja Evrope.

Šeik Monsur bin Zajed uložio je milijarde evra u pojačanja, ulaže u infrastrukturu u zadnjih 10 godina, ali sve to moglo bi mu biti uzalud ako ovaj plan UEFA istražitelja bude uvažen. Za sada nije poznato da li bi se kazna odnosila na sezonu koja sledi ili na 2020/2021, a ono što je sigurno je da bi usvajanje odluke bilo veliki udarac za tim u koji je šeik Mansur u poslednjih deset godina uložio milijarde evra.

Bez oobzira na odluku, Siti će imati pravo na žalbu, što će verovatno iskoristiti, jer su tokom procesa već istakli da "odbacuju sve optužbe".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading