Solskjer: Sada treba da se ponašamo kao pravi Junajted - moramo da se vratimo sa drugim mentalitetom!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

12.05.2019

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančeser Junajteda na neinspirativan način okončali su još jednu turbulentnu i ne naročito uspešnu sezonu – Junajted je poražen sa 2:0 od Kardifa na domaćem terenu, pa su "Crveni đavoli" sezonu završili sa 32 boda manje od prvaka i gradskog rivala Sitija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ole Gunar Solskjer

Junajted je u sezonu ušao pod vođstvom Žozea Murinja, ali ga je nakon serije loših rezultata zamenio nekadašnji ofanzivac kluba Ole Gunar Solšer, pa je tako krenuo i preporod Junajteda, tokom kojeg je klub iz Mančestera u spektaklu iz Lige šampiona eliminisao Pariz Sen Žermen koji je bio ogroman favorit.

Solšer je nako toga dobio stalni ugovor, ali je Junajted nakon toga ušao u veoma lošu formu, kojoj je i završio sezonu.

Norveški menadžer govorio je za medije nakon poslednjeg poraza u sezoni:

- Današnja igra nije bila problem. Može da se desi da imate posed lopte i pravite šanse, ali mi smo primili lake golove i nismo uspeli da iskoristimo prilike. To nije naš najveći izazov, ima drugih stvari na kojima pre toga treba da radimo. Čeka nas dug i težak put kako bismo došli tamo gde želimo da budemo naredne sezone - rekao je Solšer, koji je komentarisao i igru 17-godišnjeg Mejsona Grinvuda.

- Grinvud je bio briljantan, bio je naš daleko najbolji igrač i to govori mnogo o tom klincu. Kada je počeo da trenira sa privm timom nije imao samopouzdanja, ali vidi se da se trudi. Ne iznenađuje me njegov nastup, znao sam da je spoosban za to - dodao je menadžer Junajteda.

- Trebaće nam vremena da se približimo timovima sa vrha, ali to treba da nam bude cilj. Završili smo udaljeni šest bodova iza trećeg, četvrtog i petog na tabeli, a cilj treba da nam bude da ih prestignemo. Siti i Liverpul su postavili visok standard, a pre nego što pomislimo na njih, treba da idemo korak po korak - izjavio je 46-godišnji Norvežanin.

- Sada počinje naporan rad. Svi imaju slobodno leto i moramo da se vratimo da drugim mentalitetom i promenjenim stavom. Treba da se ponašamo kao da smo Mančester Junajted. Neki igrači su bili dobri, ali nisu bili dovoljno dobri - zaključio je nekadašnji džoker Sera Aleksa Fergusona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading