Potop posle Mažića: UEFA i sudije iz Srbije - ČUDNA PRIČA!

Autor: Informer.rs

Sport

11.05.2019

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako u završnicama velikih fudbalskih takmičenja nismo imali srpske klubove, jesmo Milorada Mažića, koji je konstantno delio pravdu u Ligi šampiona i velikim takmičenjima, ali njegovim odlaskom sa scene nema više na naših arbitara na prestižnim nadmetanjima.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Mažić

Ove godine samo tri meča međunarodnog karaktera poverana su arbitrima sa liste Superlige. Sportski žurnal podseća da je dva od pomenuta tri susreta vodio možda i naš najperspektivniji delilac pravde u ovom trentuku, Srđan Jovanović iz Beograda. U pitanju su duel šesnaestine finala Lige Evrope BATE Borisov - Arsenal, igran 14. februara u Belorusiji, kao i susret kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, Kazahstan - Škotska, 21. marta u Astani. Još kad se tome doda da je Mažić "svirao" u revanšu Ciriha i Napolija u šesnaestini finala Lige Evrope, dolazi se do poražavajućeg podatka da je to sve kad je reč o arbitrima sa liste prve kategorije.

Milorad Mažić je  početkom godine otišao u Kinu i sudi tamošnju Superligu. Svi ostali nisu čak ni bili u konkurenciji da vode mečeve evopskih kupova, kvalifikacije za EP, čak ni prijateljske duele, a nema ih ni među kandidatima za duele mlađih reprezentativnih selekcija.

Iako od 2012. sa FIFA znakom, doduše uz godinu prekida, nije više tako superiorna ni pozicija Danila Grujića. Nišlija je često "radio" preko granice, proteklih godina, u prolećnim danima, sudio je čak i EP kadeta, ali je ove sezone njegova istina spakovana, uglavnom, u pozivima iz arapskog sveta, iz Egipta i Saudijske Arabije...

Žurnal navodi i dva bizarna razloga zbog kojih ovdašnje sudije, dobro poznate predstavnicima klubova, ne dobijaju poziv iz Evrope. U slučaju Miloša Đorđića sa Novog Beograda problem je što je pao na testu iz poznavanja stranog jezika (engleskog), pa je otpao iz kombinacije sve do kraja kalendarske godine, dok Novak Simović iz Lovćenca, nedavno glavni na 160. večitom derbiju, problem ima u godinama (37), te prema navodima Žurnala, "kao debitant nije previše interesantan nadležnima u UEFA".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading