Crveno-bele muke: Kiks golmana Proletera doneo Zvezdi tri boda u NS!

Autor:

Sport

10.05.2019

17:57 >> 18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Proleter u Novom Sadu sa 1:0 u okviru šestog kola plej-ofa Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje fudbalera Crvene zvezde

Crvena zvezda je uspela i po treći put ove sezone da pobedi Proleter ove sezone, ovoga puta sa minimalnim rezultatom.

Proleteru je ovo peti poraz u nizu, dok je Zvezda, podsećamo, već ranije obezbedila odbranu titule šampiona Srbije.

Strelac jedinog gola bio je rezervista Jevtović, koji je iskoristio kardinalnu grešku protivničkog čuvara mreže Vesića 15 minuta pre kraja i, ispostavilo se, doneo tri boda svojoj ekipi.

Prvih 45 minuta utakmice nije donelo ništa zanimljivog za gledaoce na novosadskim tribinama i kraj "malih ekrana". Kvalitet igre nije bio na nivou, pogotovo kod gostiju od kojih smo navikli da gledamo bolji fudbal od većine konkurencije u Superligi.

Najbolje prilike bile su na strani proletera, to jest Mitrovića. Ofanzivni vezista domaćina je u dva navrata imao jedan na jedan sa golmanom Popovićem, ali u oba slučaja nije uspeo ni opasnije da ugrozi gol šampiona Srbije jer nije dovoljno dobro zahvatao loptu.

RepublikaFoto: Starsport
Junak Crvene zvezde... Milan Jevtović

Zvezda je u tom periodu igre imala dve solidne prilike, ali Joveljić i Simić nisu imali dovoljno sreće.

U nastavku situacija je bila slična kao i tokom prvog poluvremena. Proleter je bio efektivniji i stvarao nešto bolje prilike, ali je Zvezda imala jasniji cilj. Milojević je u 62. minutu reagovao sa dve izmene, pa su na ternu bili Jirka i Jevtović.

Upravo mu je jedna od tih izmena (Jevtović za Vukanovića) donela tri boda. Zvezdin rezervista je u 75. minutu pokazao izuzetnu snalažljivost, kada je posle kornera iza njega proleteo golman Proletera Vesić i njemu ostavio lak posao da loptu samo "pogura" u mrežu.

Igrači Proletera su tom prilikom tražili faul, ali je sudija jasno pokazao na centar igrališta, pa je Proleter morao da pokuša da dođe barem do boda.

Krajem meča viđene su dve velike prilike, na obe strane. Prvo je Čović propustio "zicer" na petercu i loptu sa kojom je mogao da postigne gol na nekoliko načina poslao na tribine, da bi zatim i Vujadin Savić iz slične situacije, ovoga puta glavom, promašio okvir gola.

Do kraja utakmice nije viđena nijedna veća prilika, a tri boda su otišla u Beograd.

U poslednjem superligaškom kolu crveno-beli putuju u Lučane na megdan Mladosti, dok Proleter gostuje Partizanu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading