Liverpul i dalje zarađuje od Kutinja!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

09.05.2019

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi navijači Liverpula uveliko konstatuju da je prodaja Filipa Kutinja Barseloni najbolji posao kluba možda ikada. Na Enfild je legao ozbiljan novac, a njegovo odsustvo ne da se nije osetilo, već je Liverpul znatno bolji nego ikada sa njim u timu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Transfer omalenog Brazilca vredeo je čitavih 135 miliona evra, uz značajne bonuse, a tim novcem većim delom je finansirana operacija snaženja zadnjeg reda u vidu dovođenja Virdžila van Dajka i Alisona Bekera. Pritom, tog leta doveden je Mohamed Salah, koji ne da je savršeno odmenio Kutinja, već je u ove dve sezone pojedinačno imao znatno vidljiviji učinak nego Kutinjo u bilo kojoj na Enfildu.

Nije ovo sav benefit koji Liverpul dobija od ovog transfera. Redsi bi ovih dana trebalo da dobiju prvu ratu bonusa u iznosu od pet miliona evra na koju se po ugovoru Barselona obavezala u slučaju da se ove sezone plasira makar u četvrtfinale Lige šampiona. Kako su došli čak do polufinala dužni su na Enfild da proslede pomenutu sumu.

Jer Kutinjo ne igra ni približno u Barseloni kao što je igrao u Liverpulu, a i način na koji je otišao sa Enfilda samo dodatno tera navijače sa Kopa na zadovoljstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading