Eriksen: Mouri izgraditi statuu, žao mi je Ajaksa!

Autor:

Sport

08.05.2019

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vezni igrač Totenhema Kristijan Eriksen istakao je da je njegov tim plasman u finale Lige šampiona izborio srčanom i borbenom igrom.

Fudbaleri Totenhema režirali još jedno čudo

Spursi su gubili 2:0 na poluvremenu od Ajaksa u Amsterdamu i ukupno zaostajali tri gola u ovom dvomeču, da bi u poslednjih 45 minuta preokrenuli na 3:2 i golom u poslednjoj sekundi nadoknade vremena izborili mesto u finalu.

- Luda utakmica, bili smo na kolenima, pokušavali da uzvratimo, imali smo sreće. Žao mi je Ajaksa, igrali su sjajno protiv nas. Oni su igrali bolji fudbal, ali smo mi stvorili više šansi. Ovo je veliko olakšanje, borili smo se za ovo, finale je ostvarenje sna - rekao je Eriksen.

Ajaks je imao 2:0 posle samo 35 minuta igre, da bi se sve preokrenulo na startu drugog poluvremena, Lukas Mura sa dva gola za 204 sekunde vraća "Pevce" u život.

- Osećali smo se kao da se nećemo moći pogledati u ogledalu ako izgubimo 3:0 ili 4:0. Morali smo da se borimo, rano smo postigli gol i dobili momentum, stavili smo ih pod pritisak. Imali smo sreće da lopta padne u pravom smeru, Lukas je odigrao divnu utakmicu.

Totenhem će prvi put u klupskoj istoriji igrati finale LŠ.

- Danas nije bila taktička, više je bila borbena utakmica, srčana. A imali smo i Lukasa Mouru. On je dobio utakmicu. Zaslužio je to u rolerkoster sezoni koju je imao. Nadam se da će dobiti statutu u Engleskoj zbog ovoga.

Totenhem će u finalu LŠ igrati protiv Liverpula, 1. juna na Vanda Metropolitano stadionu u Madridu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading