Tadiću, odvedi moj AJAKS U FINALE

Autor:

Sport

08.05.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čekaju navijači Ajaksa na petu evropsku krunu već 24 godine, a na putu do nje im stoje još dve prepreke. "Kopljanici" večeras (21.00, RTS 1, Arena sport 1) u revanšu polufinala Lige šampiona brane protiv Totenhema londonskih 1:0, a ukoliko eliminišu Engleze, boriće se za "ušati pehar" 1. juna u Madridu protiv boljeg iz dvomeča između Barselone i Liverpula (igrano sinoć).

RepublikaFoto: Ap photo
Dušan Tadić

Da ova generacija holandskog velikana, koju predvodi Dušan Tadić (30), može da pokori Stari kontinent, smatra i vezista Crvene zvezde Lorenco Ebisilio (27), nekadašnji igrač Ajaksa, koji za Srpski telegraf analizira večerašnji okršaj na "Johan Krojf areni".

IĆI ĆU U MADRID

Koliko je moćna mašina iz Amsterdama, najbolje svedoči nestvarnih 165 golova "kopljanika" u svim takmičenjima ove sezone, što je klupski rekord.

- Prednost mog Ajaksa je svakako u tome što ima 1:0 iz prvog meča, kao i 50.000 navijača, koji će doći na stadion. Samo jedan evropski poraz su doživeli ove sezone, i to od Reala. Totenhem je takođe deo svetskog krema, čime je došao do same završnice, tako da će prštati od borbe. Ipak, verujem da će Tadić, De Liht, Zijeh i ostali izboriti finale, za koje nemam kartu, ali ću ja svakako nabaviti - ističe za naš list Zvezdin Holanđanin, koji je za klub iz Amsterdama igrao pet i po godina.

RepublikaFoto: Starsport
Lorenco Ebilisio

TEŠKO BEZ KEJNA

"Pevci", koje prati oreol gubitničkog, odnosno malog tima, budući da su poslednji trofej osvojili pre 11 godina, i to u Liga kupu, biće oslabljeni neigranjem povređenog kapitena i najboljeg strelca Harija Kejna.

- Svakako da će to biti veliki hendikep za Totenhem jer je Kejn igrač koji lako daje golove i uvek može da reši sjajnim potezom meč. Ipak, i bez njega gosti su odličan tim i Ajaks nikako ne bi smeo da se opusti zbog pobede u Londonu. Eliminacijom Mančester sitija Totenhem je pokazao koliko je opasan - zaključuje Ebisilio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading