USTAŠE PONOVO SLAVILE "OLUJU"!

Autor:

Sport

06.05.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ustaše iz Hrvatske ponovo vilene. Na utakmici između Hajduka iz Splita i Intera iz Zaprešića (3:2) navijači domaćeg kluba ponovo su istakli transparent na kojem se veliča "Oluja", akcija u kojoj su tokom rata na prostoru nekadašnje SFRJ sa prostora Hrvatske proterane hiljade Srba.

Navijači Hajduka

O stradalima i da ne govorimo. I dok većina planete teži pomirljivim tonovima i jedinstvu, mračni hrvatski umovi veličaju zločine kojih bi ,objektivno, morali da se stide.

"Rano jutro, svibanj prvi, za domovinu do zadnje kapi krvi - "Bljesak" 1995", stajalo je na sramnom transparentu "Torcide", dok se sa tribina Poljuda začulo skandiranje: "Moja domovina, moja domovina".

UNIŠTENI ŽIVOTI

Takozvani "Bljesak" je bio svojevrsna prethodnica "Oluje", kojom je započeto etničko čišćenje Srba sa prostora Hrvatske. Pomenuta vojna intervencija počela je u rano jutro 1. maja 1995. godine i u njoj je učestvovalo oko 7.200 pripadnika hrvatske vojske i specijalne policije koji su počistili od Srba 500 kvadratnih kilometara teritorije koja je do tada pripadala našim ljudima i proteranim porodicama. U akciji su poginula 42 hrvatska vojnika, 162 ih je ranjeno, a pitanje je koliko je uništeno srpskih života, domova, porodica.

OSNOVALI IH SRBI

Inače, navijači Hajduka su verovatno zaboravili da su baš Srbi imali veliku ulogu u nastajanju njihovog kluba, pošto se u istorijskim spisima navodi da su braća Fabijan i Luka Kaliterna, jedni od osnivača tima sa Poljuda, hapšena zbog srbofilije i širenja velikosrpske propagande tokom Prvog svetskog rata.

Torcidi nije prvi put da veliča "Oluju" i zločine protiv Srba. Pre četiri godine na utakmici sa Stromsgodsetom takođe je pominjana ta akcija, ali Evropska fudbalska unija (UEFA) tada nije reagovala, pa je hrvatski klub dobio novčanu kaznu samo zbog pirotehnike.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading