Arsenal pucao sebi u noge, Liga šampiona sada samo teorija!

Autor:

Sport

05.05.2019

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Arsenala remizirali su sa Brajtonom na svom terenu u 37. kolu Premijer lige rezultatom 1:1 i sad imaju samo teoretske šanse da se nađu među prva četiri tima i izbore plasman u Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika borba se vodila na Emiratima

Arsenal sad ima 67 bodova, tri manje od četvrtoplasiranog Totenhema, i u poslednjem kolu mu je neophodna što ubedljivija pobeda na Burnlijem na strani i poraz Spursa od Evertona, kako bi uz isti broj poena i bolju gol razliku došli do pozicije četiri.

Trenutno Tobdžije imaju gol razliku +20, a Totenhem +28.

Ekipi Unaija Emerija, naravno, ostaje mogućnost da se kroz osvajanje Lige Evrope domognu elite.

Duel na Emirejtsu počeo je dobro za domaće, pošto su u devetom minutu poveli golom Pjer-Emerika Obamejanga iz penala, kojem je prethodio faul Stivensa nad Monrealom.

I u nastavku poluvremena je Arsenal dominirao, imao znatno veći posed lopte, ali su Galebovi bili opasniji. Glen Marej je glavom šutirao pravo u Lena, a zatim je šansu imao i Solomon Marč.

U finišu poluvremena je Škodran Mustafi mogao da duplira prednost, a šansu za to propustio je i Obamejang. Oba puta je golman gostiju Rajan sjajno reagovao.

Ključan momenat na utakmici desio se u 61. minutu, kad je sudija Entoni Tejlor pokazao na penal za Brajton, posle faula Džake nad Marčom, a Glen Marej rutinskom egzekucijom postavio konačan rezultat.

Do kraja su domaći imali nekoliko prilika da ostvare važan trijumf, a poslednju je propustio Lakazet u 90. minutu, kad mu je Rajan odbranio udarac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading