Mnogi su mu se smejali, a sada "srpski Falkao" hara Evropom: Zvezdan Terzić likuje zbog Jovića!

Autor: Blic

Sport

04.05.2019

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako javljaju šapanski mediji srpski napadač, Luka Jović je novi igrač Real Madrida! Mesecima se spekulisalo kog fudbalskog velikana će pojačati mladi Srbin, pošto za manje od velikana nije, što je poslednji put dokazao i u prvom meču polufinala Lige Evrope protiv Čelsija kada je postigao gol jedan u moru pogodaka ove sezone."Kraljevići" će za transfer izdvojiti 60 miliona evra. Ovakav Jovićev put je iznenađenje za mnoge, ali svakako nije za Zvezdana Terzića koji je prepoznao suvi talenat Jovića i nadenuo mu nadimak "srpski Falkao".

RepublikaFoto: E-stock/Grujičić
Zvezdan Terzić

Generalni direktor Crvene zvezde je još 2014. godine rekao da će "Luka biti bolji od Radamela Falkaoa". 

- To sam rekao pre pet godina i stojim pri tome. Luka Jović podseća na tip fudbalera kao što je Radamel Falkao. Takav spoj je retkost u fudbalu. Poseduje neverovatnu snagu, moć i tehniku, a pri tome je normalan momak. Zdrav je u glavu, ako me razumete - rekao je za "Blic" Terzić.

Luka je 28. maja 2014. postao najmlađi fudbaler u istoriji kluba sa 16 godina, pet meseci i pet dana. Debitovao je protiv Vojvodine, a već posle dva minuta se upisao u strelce.

- Verujte mi na reč, već kao klinac je pokazivao da će biti vanserijski napadač. Njegov stav, hod, pojava... Sve nam je govorilo da je on taj pravi. Bilo je dovoljno da ga pogledate i da shvatite da se izdvaja od svih ostalih. A tek što je napunio 16 godina- rekao je Terzić.

Ipak, u sezoni 2014/15. nije dobio priliku koliko se očekivalo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović

- Vidite, potrudili smo se da igra što više. Međutim, problem sa Zvezdom je što mi nismo sredina u kojoj mogu da se razvijaju igrači. Nažalost, to je istina. Pritisak je ogroman i uvek se igra na pobedu, titulu, trofeje... Znam da je želeo da igra više, ali to je bila realnost- rekao je Jović.

Tek što je postao punoletan, Jović je u februaru 2016. potpisao za Benfiku.

- Kada ste posebni, onda je normalno da napravite korak napred, da tražite nove izazove. Luka je želeo da nastavi da se razvija i odlučio se za Benfiku- rekao je Jović.

Međutim, tek u Ajntrahtu smo upoznali pravog Luku Jovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Dogodilo se ono što sam i očekivao - Luka je eksplodirao. U decembru će proslaviti tek 22. rođendan, a jedan je od najtraženijih napadača u Evropi. Dolaskom u Frankfurt je dobio slobodu u igri. Joviću je potrebno malo prostora da postigne gol, pri čemu je podjednako opasan i kada je leđima okrenut golu. Videli ste kako je odigrao protiv Čelsija u polufinalu Lige Evrope? Namučio je odličnu i iskusnu odbranu londonskog kluba.

A što se Falkaoa tiče...

- Luka će biti bolji, u to nema sumnje. Neće prestići samo Falkaoa, već ima potencijal da obeleži evropski fudbal. Rođen je za uspeh - poručio je Zvezdan Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading