IKER KASILJAS JAČI OD SMRTI!

Autor:

Sport

03.05.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski navijači širom planete i dalje su u šoku nakon vesti da je legendarni golman Reala, španske reprezentacije i Porta Iker Kasiljas (37) u sredu na jutarnjem treningu "zmajeva" doživeo infarkt zbog kojeg će, nažalost, morati da okonča fantastičnu karijeru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kasiljas odneo najbitniju pobedu

Popularni Svetac, kako su mediji odavno prozvali veterana na golu portugalskog velikana, nakon lekarske intervencije oseća se bolje, a njegov slučaj podsetio je na mnogobrojne fudbalere čije srce, za razliku od njegovog, nije izdržalo najveću životnu bitku!

SPAS ZA DLAKU

Kasiljas, čija briljantna karijera je do kobnog prvomajskog jutra trajala dve decenije tokom kojih je između stativa stajao na čak 881 meču u svim takmičenjima, posle ugrađenog stenta u bolnici u Portu nalazi se u stabilnom stanju, ali sve je moglo da se završi fatalno po Španca. Njegov menadžer Karlos Kutropija istakao je da Iker nije imao ranije srčanih problema i da je sreća u nesreći to što nije bio kući kada ga je zadesio infarkt.

- Doktori Porta su odmah reagovali. Da mu se napad desilo kod kuće, znajući Kasiljasa, on bi nekako skupio snagu da krene na trening i posledice bi bile jezive - rekao je Kutropija.

KOVAČEVIĆ IZUZETAK

Slučaj "jedinice" plavo-belih podsetio je na brojne vrhunske fudbalere širom sveta koje su u zenitu karijere, uglavnom u dvadesetim godinama života, zadesili srčani problemi zbog kojih mnogi od njih više nisu među živima. Od srpskih igrača smrt na terenu, tačnije treningu, pokosila je Vladimira Dimitrijevića (Crvena zvezda) 2001. godine i Gorana Gogića (Ćingdao) 2015. Stariji navijači pamte reprezentativca Jugoslavije i legendu Rijeke Petra Radakovića, čiji je život okončan na sličan način 1966. godine.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nenad Kovačević srušio se na terenu po završetku utakmice protiv Budućnosti iz Banatskog Dvora 2003. godine zbog miokarditisa, ali se posle godinu dana oporavka vratio uspešno profesionalnom fudbalu.

Plakala je planeta prošle godine kada je kapiten Fjorentine David Astori preminuo u snu pred gostovanje Udinezeu. Bolesti srca nasred terena okončale su živote i Antonija Puerte za vreme meča Sevilje protiv Hetafea 2007. godine, Mađara Mikloša Fehera tokom duela Benfike i Gimaraeša (2004), kao i Kamerunca Marka Vivijena Foea na Kupu konfederacija protiv Kolumbije (2001).

Podrška od Mesija i Ronalda

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Lionel Mesi, koji je sa dva gola vodio Barselonu do trijumfa nad Liverpulom (3:0) u polufinalu Lige šampiona, setio se nakon briljantne večeri na Nou kampu velikog rivala iz perioda kada je Iker branio za Real.

- Želim da pošaljem zagrljaj i podršku Kasiljasu. Iskreno se nadam da će se brzo oporaviti - poručio je Argentinac.

Napadač Juventusa Kristijano Ronaldo je mislima uz nekadašnjeg iz madridskog giganta.

- Mnogo snage ti želim, prijatelju. Nadam se da ćeš se oporaviti uskoro - napisao je na društvenim mrežama Portugalac.

Lekari traže privremenu izmenu

Šef Medicinskog komiteta FIFA Mišel Dog kaže da je neophodno promeniti određena pravila fudbala i uvesti privremene izmene igrača. Povod je slučaj defanzivca Totenhema Jana Vertongena, koji je zadobio tešku povredu glave u prvom meču polufinala Lige šampiona protiv Ajaksa (0:1). Belgijanac je posle ukazane pomoći pokušao da se vrati na teren, ali je potom zamalo kolabirao, pa je medicinsko osoblje moralo da mu pomogne pri izlasku iz igre.

- Uvođenje privremene izmene, naročito u slučajevima potresa mozga, vredno je rasprave - istakao je Dog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading