TOLE HOĆE DA PRODA PARTIZAN KINEZIMA!

Autor:

Sport

03.05.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da će Tomislav Karadžić (80) pokušati da se vrati na čelo Partizana, više nije tajna. Maske su pale kada je ušao u rafalni obračun sa aktuelnim predsednikom Miloradom Vučelićem, kog je nazvao najvećim grobarom u istoriji kluba. Prethodno ga je Vučelić optužio da je klubu pare davao isključivo na kamatu dok je sedeo u fotelji prvog čoveka tokom 2007. godine.

RepublikaFoto: Telegraf/Nebojša Mandić
Tomislav Karadžić

Realnost je bila takva da je sa Karadžićem započeta šestogodišnja dominacija crno-belih srpskim fudbalom, dok je sadašnja uprava na putu da stvari postavi u drugačijem smeru i primat u potpunosti preda Crvenoj zvezdi.

FINANSIJSKA STABILIZACIJA

Zbog toga je Tole spremio plan na koji način da se finansijski stabilizuje "parni valjak", koji trenutno duguje između 35 i 40 miliona evra. Prema saznanjima Srpskog telegrafa, Karadžićeva ideja je da se pokrene proces privatizacije, a kao potencijalni kupci pominju se Kinezi!

- Ukoliko se vrati u Humsku, Karadžić će saradnicima predstaviti dve ideje. Jedna je da se okupi jak upravni odbor od petnaestak uglednih privrednika koji bi bili voljni da investiraju novac kako bi klub finansijski ojačao, a trener Savo Milošević mogao bi da računa na određena pojačanja u igračkom kadru. Ukoliko do toga ne dođe, započeće proces privatizacije. Tole je ubeđen da bi investitori iz Kine poput kompanije "Linglong", koja je postala sponzor Superlige, bili spremni da investiraju novac ili da kupe klub - priča naš dobro obavešteni sagovornik iz Humske.

RepublikaFoto: Tanjug/Tanj Valić
Predstavnici kineske kompanije

OBEZBEDIO MILIONČE

Karadžić, iako se trenutno formalno ne pita ništa u klubu, nedavno je obezbedio crno-belima milion evra za normalno funkcionisanje. To je učinio tako što je pozvao nekoliko prijatelja koji su, svaki ponaosob, izdvojili novac za pomoć Partizanu. Neki od njih su bivši članovi uprave, koji ne žele da se njihova imena u tom kontekstu pominju u javnosti.

Kimijevci pevali: Tole je jedan od nas

RepublikaFoto: Starsport
Kimi

Tomislav Karadžić dobio je tokom utakmice protiv Mladosti iz Lučana javnu podršku od jedne od tri frakcije navijača Partizana da preuzme klub. Njemu su pevali "Partizanovci", koje predvodi Miloš Radisavljević Kimi.

- Grobari, grobari, hajmo svi u glas, Tomislav Karadžić jedan je od nas - začulo se sa dela istočne tribine pred početak drugog poluvremena.

Ostale frakcije pristalica crno-belih nisu se oglašavale po ovom pitanju. "Zabranjeni" nisu izneli stav po pitanju aktuelnog rukovodstva, dok jedinu formalnu moć odlučivanja ima grupa "Grobara" sa južne tribine, koja ima pet predstavnika u Skupštini.

Crno-beli opet u evropskoj zoni

Pobedom nad direktnim rivalom Mladošću iz Lučana - 2:1 (1:0) fudbaleri Partizana vratili su se na četvrto mesto u Superligi, koje garantuje kvalifikacije za Ligu Evrope (pod uslovom da Lučanci ne naprave čudo i osvoje Kup Srbije). Crno-beli tri kola pre kraja šampionata imaju bod više od Mladosti i poen manje od trećeplasiranog Čukaričkog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Max

03.05.2019 15:35

Tole vrati se pliz

Dzuja

03.05.2019 16:52

Najiskrenije....privatizacija i ulazak kineskih kompanija u Partizan.... Mislim da bi donelo rezultate. MIslim sve je bolje od sadasnjeg stanja