Ajaksov heroj nije samo heroj na terenu, njegova životna priča budi osećanja tuge i naklonosti!

Autor:

Sport

01.05.2019

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doni Van De Bek je dao gol Juventusu za prolaz u polufinale, dao je gol i kojim je Ajaks srušio Totenhem u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona, čime je "opljanike" doveo u predvorje finala, ali niko ne zna njegovu potresnu životnu priču.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
De Bek ima tužnu životnu priču

Mladić koji koji je izrastao u heroja Ajaksa ima više nego inspirativnu životnu priču.

De Bek je veliki prijatelj sa Abdelhakom Nurijem. Njih dvojica su kao klinci maštali da jednog dana obuku dres prvog tima Ajaksa i postanu miljenici navijača.

Taj san je prekinula grozna nesreća 8. jula 2017. godine kada se Nuri srušio na pripremnoj utakmici Ajaksa u Autriji i pretrpeo teška oštećenja mozga. Gotovo dve godine kasnije Nuri je i dalje u komi, a De Bek golove i pobede posvećuje njemu.

Tri nedelje posle nesreće, kada je postigao gol Nici u pretkolu Lige šampiona, pokazao je broj 34, koji je nosio njegov prijatelj.

- Uvek želim da postignem gol. Ali ovog puta sam to želeo više nego ikad. Za Apija i njegovu porodicu. On želi da mi nastavimo- rekao je tada Doni.

Drugar Apija nije jedini za koga igra Doni Van de Bek. Svoje trijumfe posvećuje i bratu Rodiju kome je u detinjstvu otkriven tumor na leđima.

Tada je Doni tek bio na probi u Ajaksu. Jako ga je pogodilo kad je video brata u teškom stanju. Ali, Rodi mu je rekao: "Ne brini za mene, samo se pobrini da postaneš igrač Ajaks- ispričao je otac Andre Van de Bek.

Doni Van de Bek je u klubu svojih snova 12 godina. Pre četiri godine je kao najbolji mladi igrač ušao u prvi tim, a ovog leta će se oko njega otimati najveći evropski klubovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading