Tadić LIDER!

Autor: Sportklub

Sport

30.04.2019

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Ajaksa večeras od 21 čas gostuju Totenhemu u okviru prvog kola pulufinala Lige šampiona, a svetski mediji pišu hvalospeve na račun jednog igrača gostujućeg tima, Dušana Tadića.

Dušan Tadić

Reprezentativac Srbije je prošlog leta posle četiri godine napustio Sautempton i prešao u Ajaks, u kome u 31. godini života igra na vrhunskom nivou. Veliki deo javnosti je usmeren na mlade fudbalere Kopljanika Matijasa de Lihta i Frenkija de Jonga, ali zapravo pravi vođa tima je Tadić, piše specijalizovani fudbalski portal Sokerwej.

U tekstu se navodi da je Srbin imao ključnu ulogu u pobedama nad Real Madridom i Juventusom. Novinari su napravili analizu u kojoj su uporedili Dušana Tadića sa najuspešnijim fudbalerima ove sezone.

Lionel Mesi je ove sezone odigrao 45 utakmica za Barselonu na kojima je direktno bio uključen u 65 golova, 46 je postigao, dok je kod 19 asistirao.

Odmah iza Argentinca se nalazi Tadić, koji je na 48 mečeva direktno učestvovao u 35 golova, tako što je postigao 25 i zabeležio 10 asistencija.

Iza Ajaksovog ofanzivca nalaze se Rahim Sterling sa 23 gola i 14 asistencija, Mohamed Salah sa 25 golova i 10 asistencija, Eden Azar sa 19 pogotaka i 13 asistencija...

Postavlja se pitanje kojim tokom bi išla Tadićeva karijera da je ranije prešao u neki tim sa šampionskim ambicijama, jer čini se da tek sada pokazuje koliko zna i može...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading