Revolucija: Španci promenili format Superkupa!

Autor:

Sport

29.04.2019

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski fudbalski savez objavio je posle sednice u ponedeljak da će se od sledeće sezone promeniti format Kupa, odnosno da će se u svim fazama takmičenja osim u polufinalu igrati samo jedan meč.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leo Mesi i Kejlor Navas

Sve do ove sezone u španskom Kupu igrale su se po dve utakmice u svim fazama takmičenja, pa će ova promena značiti da će prvoligaški timovi koji se plasiraju u završnicu odigrati četiri utakmice manje.

Osim toga, odlučeno je i da se promeni format Superkupa u kome će od sledeće sezone umesto dva kluba, prvak i pobednik Kupa, učestvovati četiri ekipe i to dve prvoplasirane iz prvenstva i finalisti Kupa.

Promenjen je i termin odigravanja Superkupa, do sada se on igrao uoči početka prvenstva, a sledeće sezone će se igrati početko januara.

Sledeće sezone će tako u Superkupu od 8. do 12. januara igrati Barselona, Valensija, Atletiko Madrid i Real Madrid, a kao mogući domaćin tog turnira spominje se Saudijska Arabija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading