Tadić i na juniorskom treningu uči: Uticaj Krojfa i dalje prisutan u Ajaksu

Autor:

Sport

28.04.2019

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Tadić je za manje od godinu dana postao prva zvezda Ajaksa! Srbin je objasnio šta oseća prema klubu i koliko je tim iz Amsterdama zapravo veliki.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

- Otišli smo da igramo protiv Reala u Madridu, zatim i Juventusa u Torinu, a oni uopšte nisu bili nervozni. Već totalno uvereni u konačan trijumf. Nikada u životu nikada nisam video takve mlade igrače kao što su De Liht i De Jong. Ne govorim samo o kvalitetu, već o mentalitetu. Oni imaju Ajaksov DNK. Ne mare za pritisak, već pokušavaju da nametnu svoj stil igre, da dominiraju kroz posed i tehnički fudbal - objasnio je Tadić.

On je objasnio koliko je za njega Ajaks veliki.

- Uvek sam voleo istoriju i tradiciju Ajaksa. Kada sam došao shvatio sam da je još neverovatnije nego što sam mislio. Ponekad odem na trening juniorskog tima i samo gledam i upijam. Ovo je mesto gde je počeo totalni fudbal sa Johanom Krojfom. I to i dalje možete da vidite.

Tadić se osvrnuo i na svoj bivši klub Sautmepton.

- Prve dve sezone u Sautemptonu su bile vrhunske. Završili smo na šestom i sedmom mestu. Najbolji rezultat u istoriji kluba. Trebalo je da nastavimo da radimo još jače. Međutim, klub je prodao mnogo igrača. Otišli su Van Dajk, Pele, Mane, Vaniama, Fonte. A zamene nisu bile tako dobre - zaključio je Tadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading