Klop otkrio koje klubove voli da gleda

Autor: Sportklub, Republika

Sport

28.04.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Liverpula Jirgen Klop govorio je o timovima čije utakmice najradije prati i o predstojećem meču polufinala Lige šampiona sa Barselonom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop

- Kada imam vremena rado gledam utakmice Borusije Dortmund. Moram da budem iskren, i dalje pomno pratim. Osim toga, postoje još tri ekipe koje rado gledam. U slučaju da mi ne igramo, volim da odgledam Mančester Siti, Barselonu i Totenhem. Te tri ekipe su vredne odvojenog vremena. Sada sam verovatno uvredio nekoga koga nisam naveo - istakao je Klop i dodao:

- Kada je Nemačka u pitanju, rado pratim Verder Bremen i Majnc, u kojem nisam već dugo, ali mi je i dalje bitan. I to zbog toga što Sandro Švarc radi izvanredan posao. Oni igraju formaciju dijamant, što je uzbudljivo. Ima mnogo razloga zbog kojih rado gledam fudbalske utakmice. Na žalost mnogih ljudi koji sa mnom žive, uvek pronađem razlog da odgledam neki meč.

Upitan da li je okršaj sa Barsom u polufinalu Lige šampiona test za njega kao trenera, nemački stručnjak je rekao:

"Volim da gledam mečeve Sitija, Barselone i Totenhema"

 -Ne znam, još nisam razmišljao o tome. Ali, ne shvatam to na taj način. Protiv Real Madrida sam često igrao i dobio sam ih i sa Liverpulom, i sa Borusijom. Međutim, još nikada nisam igrao protiv Barselone. Priželjkivao sam da se to jednom desi. Kada vidite kako su drugi tamo posrnuli, radoznao sam šta čeka nas - istakao je 51-godišnjak i dodao:

- Ono što je kul je to da kada igrate protiv Barselone, sigurno niste favorit. Izboriti se sa tom ulogom i učiniti nešto drugačije od ostalih je ono o čemu treba da razmislimo, kako to da izvedemo. Ipak, za to je potreban karakter koji je dorastao izazovima. Veoma se radujem. Jednom prilikom sam bio na Kamp Nou, kada je ekipa Liverpula nakratko otputovala u Barsu i tamo smo gledali meč protiv Gladbaha.To nije bila neka vrhunska utakmica, nadmoć Barselone bila je velika. Ali, za nas je bilo bitno to što smo zaključili da je taj stadion samo stadion, a ne neki hram ili nešto slično. Mnogi od mojih momaka su videli Kamp Nou i sada samo moramo da odigramo dobro i da vidimo šta ćemo dobiti - zaključio je Nemac.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading