Rasizam im došao glave: UEFA kaznila Crnogorce!

Autor:

Sport

26.04.2019

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naredna utakmica reprezentacije Crne Gore u Podgorici, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, igraće se bez publike. Tako je presudila Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA), koja je gonila Crnogorce zbog rasizma na utakmici sa Engleskom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janković i drugovi bez podrške navijača u duelu protiv tkzv. Kosova

Odluka Disciplinaca, koji imaju nultu toleranciju kada je rasizam u pitanju, bila je da je pogrdnih povika na račun tamnoputih engleskih fudbalera zaista bilo na stadionu pod Goricom. S obzirom na to da nije bilo ranije ovakvih ispada u Podgorici, određena je kazna da se igra meč bez publike.

Taj duel će biti 7. juna na utakmici protiv tkzv. reprezentacije sa Kosova, što možda i nije toliko loša okolnost za Crnogorce, jer taj meč ionako vuče veliku tenziju, pa će ovako zaobići mogućnost da dobiju novu, još veću kaznu.

Moraće Fudbalski savez Crne Gore da plati i dodatnih 20.000 evra zbog korišćenja pirotehnike i zakrčenih prolaza na tribinama na utakmici sa Engleskom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading