Policija pretresla Anderleht zbog Mitrovića: Ko je zgrnuo pare od Srbinovog transfera?

Autor:

Sport

25.04.2019

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgiju je protresla vest o istazi policije koja se tiče transfera Aleksandra Mitrovića u Njukasl. Anderleht čije je sedište pretreseno je rekao da nema ništa sporno i da će sarađivati sa finansijskom policijom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Mitrović

Ono što se odmah pominje je uloga menadžera, Zahavija i Ramadanija koji bi kako pišu mediji "trebalo da odgovore na neka pitanja".

Pominje se pranje novca u transferu od 15 miliona funti Mitrovića, odnosno kompletan paket koji je uključivao i Afrikanca Mbembu, međutim, reagovao je Pini Zahavi.

- Mogu sve da pretraže i istraže, sve je crno na belo na papirima, i sve je odrađeno prema zakonu, i kod Mitrovića i kod drugih tranfera- oglasio se Izraelac.


Za šta ga optužuju?
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Navodno, Mitrović nije želeo u Njukasl, a onda se pojavio Zahavi kao "posrednik" u transferu, pa je uz našeg igrača i Mbemba, reprezentativac Konga, otišao na sever Engleske. Za to je El Zahavi dobio proviziju, a policija sumnja da je deo od obeštećenja takođe završio u njegovim rukama.


Anderleht je navodno  uzeo 27 miliona od ova dva transfera, a da je tri miliona otišlo posrednicima. Pominju se Fabio Baljo, agent Čansela Mbembe, izvesni Kristof Henrotaj kao pregovarač i Zahavi koji je za proviziju od Mbembinog transfera uzeo 150 000.

Anderleht, iako tvrdi da nema ništa sa ovim, svakako je deo priče i to u najgoroj sezoni u istoriji kluba, oni su u opasnosti da prvi put posle 55 godina ne izbore Evropu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading