Milošević: Naša situacija je komplikovana!

Autor:

Sport

24.04.2019

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević, pred 160. večiti derbi protiv Crvene zvezde, izjavio je da će osim španskog štopera Marka Valijentea svi biti spremni za utakmicu na stadionu "Rajko Mitić".

RepublikaFoto: Republika
Savo Milošević i Goran Zakarić

- Svi znamo važnost derbija. Naša situacija je komplikovana, ali se trudimo da iz nedelje u nedelju menjamo situaciju. Meč u Nišu možda rezultatski vraća ekipu u nazad. ali se okrećemo onome što dolazi. Sutra je jako bitna utakmica, ali nije biti ili ne biti. Imamo posle jos četiri meča da obezbedimo ulazak u Evropu što je najbitnije za nas.

Trener crno-belih ne seća se svog poslednjeg večitog derbija kao fudbalera.

- Nemam pojma koja je poslednja, nemam podatak, siugrno sam odigrao više od 10 utakmica. Arhivirao sam svoju karijeru. Naravno da znam šta predstavlja derbi i kakvu vrsu tenzije donosi. Bez obzira na stanje u klubovima ovo je specigična utakmica. Sve što mislite da možete da pretpostavite ne ostvari se na kraju. U Kupu sam protiv Zvezde dao dva gola i možda je to meč koji bih istakao.

Novak Simović izabran je za glavnog sudiju 160. večitog derbija.

- Neću komentarisati niti sudije, niti suđenje - poručuje Milošević.

U prethodna dva meča sa Crvenom zvezdom oba puta je bilo nerešno, ali je i oba puta Partizan prvi stizao do prednosti.

- Dve prethodne utakmice sa Zvezdom mogu da pomognu dosta jer moja ekipa zna kako da izađe na kraj protiv Zvezde. Sve utakmice pre derbija mogu biti ovakve ili onakve, ali sve posle derbija pada u vodu. Važnost je velika i za nas i za njih i onaj ko bude uspeo da se odupre psihološkom pritisku taj že biti u prednosti. Znam šta navijači isšekuju, ali ja moram biti realan. Partizan mora da obezbedi Evropu ali niko ne može da garantuje da ćemo osvojiti kup. Evropa je primarni cilj, ako uspemo i Kup to je onda veliki bonus. Još nismo izašli iz svih problema i samo mogu da pohvalim odnos igrača.

Partizan će u skoro punom sastavu izaći na megdan Crvenoj zvezdi. 

- Osim Valijentea mislim da će svi biti spremni. 

Novinare je zanimalo i da Milošević prokomentariše Vučelićevu izjavu da deo fudbalskog establišmenta želi da Partizan na kraju sezone završi kao peti.

- Dosta zanimljivo posle rezultata u poslednjim kolima. Ta izjava ima podlogu, ali ja ne želim da razmišljam šta druge ekipe rade. 

Da li bi bio zadovoljan nerešenim rezultatom?

- Možda s obzirom na trenutni situaciju, ali nama pobeda protiv Zvezde može mnogo toga doneti. 

Za kraj zanimljivo pitanje je stiglo, da li će štoperski tandem Partizana imati 40+ ili 50+ godina?

- Videćemo sutra - zagonetan je Milošević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading