Liverpul ponovo na vrhu, Milivojevićev Palas iznenadio Arsenal na Emirejtsu!

Autor:

Sport

21.04.2019

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liverpula savladali su Kardif u gostima sa 2:0 i tako se vratili na čelo tabele Premijer lige. Sa druge strane fudbaleri Arsenala doživeli su šokantan poraz na svom stadionu od Kristal Palasa, Milivojević i drugovi slavili su sa 3:2 i udaljili Tobdžije od plasmana u Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vajnaldum je pogurao Liveprul do velike pobede

Redsi su se dugo mučili protiv žilavih Velšana. Kardif se sjajno branio, pa posle prvih 45 minuta nije bilo golova. Prednost Liverpulu doneo je Vajnaldum posle kornera koji je izveo Aleksander-Arnold. 

Do kraja meča gosti su stigli do još jednog penala. Salah je olako pao u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na belu tačku. Siguran je bio Džejms Milner koji je postavio konačnih 2:0. 

Ovim trijumfom Liverpul se vratio na prvo mesto i ima dva poena i meč više od Sitija. Kardif je ostao na 18. mestu i pokušaće da se do kraja sezone izbori za opstanak u PL.

U drugom meču od 17 časova Arsenal je neprijatno iznenadio svoje navijače. Palas je odneo veliki trijumf sa Emirejtsa i faktički obezbedio opstanak u Premijer ligi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Palas je poveo golom Bentekea u 17. minutu posle sjajnog centaršuta Luke Milivojevića. Sa rezultatom 0:1 otišlo se na poluvreme. Arsenal je odmah na startu nastavka stigao do izjednačenja, Lakazet je asistirao Ozilu, a ovaj se lepo snašao i matirao nemoćnog Guaitu.

Očekivalo se da Arsenal pojača ritam i stigne do preokreta, ali se desilo potpuno suprotno. Očajna odbrana domaćeg tima nastavila je sa neverovatnim kiksevima, što su gosti iskoristili da stignu do nova dva gola i prednosti od 3:1. Strelci su bili Zaha i Mek Artur. Do kraja meča Arsenal je golom Obamejanga samo ublažio poraz.

Ekipa Unaija Emerija ostala je na četvrtom mestu, dok je Palas napravio skok do 12. pozicije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading