Nestvarna zarada Ajaksa ove sezone - Evo KAKO je Tadićev tim zaradio ogromnu sumu novca!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

17.04.2019

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Ajaksa ostvarili su neverovatan uspeh plasmanom u polufinale Lige šampiona, nešto što nisu uradili nijednom u ovom veku. Pored toga, lepa vest za čelnike holandskog tima, a i same igrače, biće i novac, odnosno cena koja će skočiti svima u klubu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Matjas de Liht i Dušan Tadić

U ovom trenutku Ajaks je od Lige šampiona zaradio minimum 98,65 miliona evra i uskoro će prestići magičnu granicu od 100 miliona evra. Za holandski fudbal, to je neverovatan podatak: Ajaks je u celoj sezoni 2017/18 prihodovao 92 miliona evra. U stvari, u jednoj Ligi šampiona, „kopljanici” su duplirali budžet.

Evo kako je Ajaks zapravo stigao do neverovatne cifre od skoro 100 miliona evra:


15,25 miliona evra - novac koji su dobili za plasman u elitno evropsko takmičenje. 

18,8 miliona evra - Počevši od ove sezone, svi učesnici Lige šampiona dobijaju bonuse, čija veličina zavisi od rezultata u evropskim kupovima u poslednjih 10 godina. Ajaks je trenutno na 16. mestu zbirne tabele koeficijenata u konkurenciji 32 kluba.

10,8 miliona evra - premija za rezultate u grupnoj fazi takmičenja (pobeda donosi 2,7 miliona, remi 900 hiljada), Ajaks je imao tri pobede i tri remija.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

32 miliona evra - za prolaz iz grupe u osminu finala UEFA plaća 9,5 miliona evra, za četvrtfinale još 10,5, a za plasman u polufinale novih 12 miliona evra.

6,3 miliona evra - premija za rezultate u plej-of rundama, za dve pobede nad Realom i Juventusom i remi sa Torinezima kod kuće.

11 miliona evra - prihod od ulaznica, oko šest miliona evra za tri domaća meča u grupnoj fazi takmičenja, tri miliona za prvi meč sa Realom i još dva miliona za pun stadion u meču protiv Juventusa.

oko 4 miliona evra - prihod od TV prava. Novac za televiziju (za celu Evropu 292 miliona evra) distribuira se prema obimu nacionalnog tržišta, a ne prema rezultatima. Gledanost u Holandiji Lige šampiona je skromna, s obzirom na mali broj stanovnika, pa je i novac relativno mali. Ipak, nije manji od 4,5 miliona evra za grupnu fazu, a za doigravanje će biti i nešto više.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading