(VIDEO) Tadić zaigrao u svlačionici: Poslao JAKU poruku pred polufinale

Autor:

Sport

17.04.2019

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet voli kada David pobedi Golijata...Ovaj put je Ajaks miljenik sveta s obzirom da su savladali favorizovan Juventus. Dušan Tadić, jedan od heroja "koplajnika" istakao je da mu je svejedno ko je naredni protivnik - Siti ili Totenhem. Tu je i podatak za divljenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

Kada su Zvezda i Partizan počeli kvalifikacije za Evropu, Ajaks se priprema za treću rundu. Čini se kao večnost, naime u poslednjoj nedelji jula su eliminisali Šturm iz Graca, već u prvom meču bilo je 5:1. Posle su izbacili Kijev i bajka je mogla da počne.

Zbog toga eksplozija oduševljenja u svlačionici, posle Reala, arhivirali su i Juventus, još više od pobede impresionira način, iako je bilo 1:1 u prvoj utakmici, demolirali su rivala u nastavku, kako reče Van der Bek, realan rezultat bi bio 4:1.

Holandski mediji su egzaltirani nakon pobede, podsećaju na rani start sezone, na sve što su Overmars i Van der Sar uradili, na kraju je direktor Overmars slavio sa navijačima, on je kreator ovog uspeha, pojačao je tim sa Blindom i Tadićem ove sezone, spojio talentovanu mladost sa iskusnijim igračima koji su se nametnuli kao vođe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

Tadić je dobio najviše ocene, igrao je usamljen u napadu, borio se kao lav, bio nezaobilazan u akcijama tima, zadržavao loptu, izborio nekoliko prekršaja, svoju žrtvu je ugradio u veliku pobedu.

I ne želi da stane.

- Imamo i dalje šansu, nismo zadovoljni, ovaj tim je gladan i nema potrebe da se plašimo bilo čega. Siti ili Totenhem? Meni je svejedno, oba tima su veoma jaka, ali neće im biti lako protiv nas. Ako nastavimo na ovaj način, uz naše zajedništvo možemo da dobijemo bilo koga, to smo i pokazali - pričao je Tadić u noći velike pobede.

Ovo je i velika finansijska pobeda, ove sezone su osvojili već 90 miliona u Ligi šampiona, plus prodali su De Jonga Barseloni za naredno leta, to je još 70 miliona u kasi. Ako na to dodamo eventualne transfere Zijeha i De Lihta, prihod će jasno biti najveći u istoriji kluba.


- Povećaćemo plate igračima, sigurno da ćemo moći i da dovedemo dobre zamene, uz našu školu, ali novac nije sve, ovo je Ajaksov način - ponosan je Van Der Sar.

Ajaks je srušio još jedan rekord, postao je prvi tim u istoriji koji je dobio i Real i Juventus na strani u istoj evropskoj sezoni.

Bajka se nastavlja...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading