PADA TOTENHEM - HOĆEMO SVIH PET TROFEJA

Autor:

Sport

17.04.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rivali, pazite se, Pep Gvardiola (48) se nameračio da ove sezone osvoji sve trofeje! Španac na klupi Mančester sitija sanja da drugi put u karijeri, i to posle decenije čekanja, u jednoj sezoni trijumfuje u svim takmičenjima kao trener. Na tom putu večeras (21.00, RTS 1) stoji mu Totenhem u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, nakon što su "pevci" slavili u Londonu sa 1:0.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Totenhema i Sitija

"Građani" neće imati ni najmanje lak zadatak da eliminišu premijerligaškog rivala iako će gosti na Etihadu igrati bez najboljeg igrača Harija Kejna (25), koji se povredio baš u njihovom međusobnom duelu pre osam dana.

Gvardiola, koji ima čak 25 pehara sa tri kluba kao trener, ističe da se ne opterećuje dostignućima u tekućoj sezoni, ali da mu je cilj da pobedi svakog protivnika.

"Građani" već osvojili Superkup i Liga kup Engleske, bore se za Premijer ligu, LŠ i FA kup

- Totenhem igra tvrdo protiv nas, defanzivno stoje izuzetno dobro. Oba naša ovosezonska meča su završena pobedama domaćina sa po 1:0. Ipak, verujem da će nam za plasman u polufinale Lige šampiona biti neophodna makar dva gola večeras. Jesmo favoriti, ali se ne opterećujemo time. Svi govore o pet trofeja i savršenoj sezoni, ali idemo korak po korak. U narednih mesec i po dana videćemo za koja smo dostignuća sposobni - rekao je španski trener.

Mančester siti je već osvojio Superkup i Liga kup Engleske, u Premijer ligi se bore za titulu sa Liverpulom, dok će u finalu FA kupa 18. maja igrati sa Votfordom. Ako trijumfuju i u LŠ, imaće savršenu sezonu. Ali pre toga moraće da eliminišu večeras londonske "pevce", gladne krvi na Etihadu.

Foto: Tanjug/AP

Klop: U pakao po pobedu!

U drugom meču večerašnjeg programa LŠ (21.00, Arena sport 1) Porto će na Dragao stadionu dočekati Liverpul i pokušati da napravi istinsko čudo, budući da gosti na Pirineje stižu posle velikih 2:0 sa Enfilda. Trener engleskog tima naglašava da njegovi igrači ne znaju da kalkulišu.

- Porto je jako opasan na domaćem terenu. Nemamo nameru da igramo defanzivno, već ćemo se ponašati kao da je 0:0. Svesni smo da bi gol u mreži domaćina najverovatnije rešio pitanje polufinaliste. Biće paklena atmosfera u Portugalu, ali to i jeste draž fudbala - zaključio je Jirgen Klop.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading