Zvezdina velika akcija dobrovoljnog davanja krvi!

Autor:

Sport

15.04.2019

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdina tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, biće održana u ponedeljak i utorak, 22. i 23. aprila, u prostorijama Medija centra stadiona „Rajko Mitić“.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Ovo je 16. put da klub iz Ljutice Bogdana organizuje akciju „Crveno-bela krv“, što je nova prilika da zvezdaši pokažu svoju humanost na delu i daju krv onima kojima je najpotrebnija.

Svako ko ovaj put odluči da pomogne nekome ujedno će dati i doprinos još jednoj velikoj akciji u sklopu najave spektakla koji nas očekuje 19. maja - nadamo se, proslavi 30. titule i proslavi 30. rođendana Delija koje se kroz svoje postojanje bave i humanitarnim radom.


Zato je ovaj put cilj 900 davalaca krvi, a upravo se ta brojka dobije kada se 30 pomnoži sa 30.

Dobrovoljno davanje krvi biće moguće u ponedeljak i utorak, 22. i 23. aprila, od 10 sati do 18:30, u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, gde će zvezdaši po opet moći da pokažu kakvo srce imaju.

- Naši navijači prave toliko lepih stvari. U ime ekipe i kluba pozvao bih što više njih da ovim humanim gestom pomognu sunarodnicima. Jedinstvo je uvek potrebno i zato verujem da će se i prilikom ove akcije skupiti veliki broj jedinica krvi - rekao je trener Crvene zvezde Vladan Milojević i tako pozvao zvezdaše da pomognu onima kojima je krv neophodna.

Nove zalihe krvi su uvek neophodne, a akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv i u Zvezdi veruju da se ni ovog puta ništa neće promeniti.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta  od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading