NIJE LAKO POSTATI ŠAMPION: Jović pričao o početku karijere i čije visine sanja

Autor:

Sport

14.04.2019

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Jović je pravi hit sezone u Bundesligi. Gotovo da nema dana da se ne priča ili ne piše o napadaču Ajntrahta.

RepublikaFoto: twitter.com/Serbian football
Luka Jović

Postigao je 17 golova u prvenstvu Nemačke, osam u Ligi Evrope i kako je primetio nedavno jedan španski novinar, red zainteresovanih za njegove usluge dug je kao onaj pred ulazom u Muzej Prado.

Tako je i "Dojče vele" objavio reportažu o srpskom fudbaleru koji je jedan od najboljih napadača ove sezone ne samo u Bundesligi, već uopšte u Evropi.

U reportaži su o Joviću govorili i njegovi prijatelji, igrač Crvene zvezde Dejan Joveljić, trener mlađih kategorija Slavoljub Đorđević, trener Radničkog iz Niša, Nenad Lalatović.

- Počeo sam sa pet godina kao jako mlad u jednom klubu pored mog rodnog mesta. Posle sam otišao u Beograd gde sam dobio ponudu od jednog trenera iz Crvene zvezde da dođem na probu u najveći klub u Srbiji - priča Jović.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Dejan Joveljić

Dejan Joveljić se prisetio njihovih zajednilkih dana kada su bili cimeri na Petlovom brdu.

- Jedno vreme smo živeli zajedno na Petlovom brdu, što je autobusom na oko sat vremena od stadiona. Zajedno smo se buduli ujutro u šest sati, ili u 6:45 i uskakali u prvi autobus da bi stigli na vreme na trening ili na čas. Posle škole bi opet išli na trening i tek oko pet popodne bismo se vraćali nazad u stan - izjavio je Joveljić.

Slavoljub Đorđević setio se kako je Jović počeo.

- Što se tiče omladinske škole, Crvena zvezda je možda među pet ili šest klubova u Evropi. Luke se sećam kada je bio petlić i pionir, već tada je odskakao od svoje gerenarije zbog fizičke snage, a i imao je "jaku glavu". Rođeni je pobednik - poručio je nekadašnji defanzivac crveno-belih.

Joviću je, kako je rečeno u raportaži, cena na tržištu igrača samo ove sezone porasla sa 25 na 55 miliona evra, a Jović kaže da je i on imao na koga da se ugleda među fudbalerima.

- Svima su idoli Ronaldo ili Mesi, ali meni je Falkao. Mislim da nam se poklapaju stilovi igre. Voleo bih da dostignem njegove visine - priznao je napadač Ajntrahta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading