LŠ: Tadićev Ajaks nije imao snage za preokret - Barselona rutinski slavila u Mančesteru!

Autor:

Sport

10.04.2019

18:30 >> 21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završene su sve prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona. U Amsterdamu su Ajaks i Juventus odigrali nerešeno 1:1, dok je Barselona savladala Mančester junajted na gostovanju sa 1:0. Tok obe utakmice mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

Sjajno je Ajaks ušao u utakmicu. Hrabro, kao i u svim mečevima do sada. Imali su nekoliko ozbiljnih prilika u prvom poluvremenu i zaista prikazali vrlo atraktivnu igru, što ih i karakteriše ove sezone. Međutim, kada su bili blizu toga da povedu, dogodio se "hladan tuš".

 


Sudija se spremao da odsvira kraj prvog dela igre, a onda je Žoao Kanselo centrirao, Kristijano Ronaldo sjajno utrčao, i glavom savladao Onanu. Ponovo je Ronaldo bio heroj ekipe Masimilijana Alegrija. Bio je to 8. pogodak portugalske zvezde u utakmicama protiv Ajaksa.

Nije bilo mnogo potrebno fudbalerima Ajaksa da se oporave. Tačnije već na startu drugog poluvremena, posle nekih 30-ak sekundi David Neres je sjajno probio po levom krilu i prelepim udarcem zatresao mrežu za 1:1. Domaći sastav je bio mnogo opasniji u drugom delu igre, stvarao prilike, šutirao gotovo iz svakog napada.

 

 


Međutim, najbolju priliku je imao Daglas Kosta koji je pogodio stativu nakon lepog prodora. Do kraja nije bilo previše uzbuđenja, pa je ostalo nerešeno pred revanš u Torinu.

Barselona je na Old Trafordu pokazala kvalitet već na samom startu utakmice. Velika očekivanja imali su domaći navijači, ali ih je utišala fenomenalna akcija Barse, u kojoj su glavnu reč vodili Leo Mesi i Luis Suarez. Argentinac je poslao loptu na drugu stativu, a Suarez je udarcem glavom pogodio Luka Šoa, od koga se lopta odbila u gol.

 

 



Bilo je još nekoliko prilika na obe strane, ali domaći tim nikako nije uspeo da uspostavi inicijativu. Barsa je kontrolisala tempo i posed lopte i tako je bilo praktično do samog kraja. 

U svakom trenutku utakmice aktuelni šampion Španije je držao ključeve meča u svojim rukama, i tako odneo veliku prednost na Kamp Nou. Dovoljan pokazatelj je i činjenica da Junajted nije imao nijedan udarac u okvir gola. Sa druge strane Barsa je imala velikih 62% poseda lopte.
 

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tokovi mečeva: 

KRAJ! Barselona je savladala Mančester na Old trafordu sa 1:0!

KRAJ! Ajaks i Juventus odigrali su nerešeno 1:1!

91. minut:
Sjajnu priliku imao je Tadić da donese pobedu Ajaksu, međutim Rugani je izblokirao udarac Srbina iz neposredne blizine, te je domaći tim dobio samo korner.

85. minut: Kakva prilika za Juventus! Daglas Kosta je ušao pre nekoliko minuta na teren, a sada je nakon sjajnog prodora pogodio stativu. Puno sreće za ekipu Ten Haga.

83. minut: Veliku priliku imao je mladi Ekelenkamp da ispiše istoriju i postigne svoj prvi pogodak u ovom takmičenju. Tadić mu je prosledio loptu, a 19-godišnjak je šutirao u desni ugao, međutim dobrom odbranom istakao se Ščešni. 

75. minut: Masimilijano Alegri je napravio novu promenu. Paulo Dibala je zamenio Matuidija. Na drugoj strani Lase Šene je napustio teren, a ušao je mladi 19-godišnji Jirgen Ekelenkamp. Ovo mu je ujedno i debi u Ligi šampiona. 


74. minut: Ole Gunar Solskjer napravio je drugu izmenu. Na teren je poslao Džesija Lingarda, a na klupu se preselio mladi Diogo Dalot.

71. minut: Arturo Vidal je oštro startovao nad Fredom i zaradio opravdan žuti karton. 

70. minut - Markus Rašford je oprobao udarac iz slobodnjaka sa nekih 25 metara, međutim nije bilo problema za Ter Štegena.

66. minut: Izmena u Barseloni. Na teren je ušao Serhi Roberto zamenivši Artura. 

65. minut: Sjajnu priliku imao je Luis Suarez, nakon što mu je Nelson Semedo uputio odličan pas. Urugvajac je šutirao pored gola, bila je to velika šansa.

64. minut: Novi opasan napad Ajaksa, desni bek Feltman je oprobao udarac, ali je Ščešni odbranio udarac bez problema. 

61. minut: I dalje je mirno u Mančesteru. Domaći tim ne uspeva da stvoril priliku, iako imaju znatno više loptu u posedu nego što je to bio slučaj u prvom poluvremenu. 

60. minut: Izmena - Mario Mandžukić je napustio teren, a umesto njega ušao je Daglas Kosta. Kapitensku traku preuzima Bonući. 


59. minut: Nastavlja Ajaks sa pritiskom. Uputili su i 9. udarac ka golu, ovoga puta probao je Šene, međutim nije bilo prevelike opasnosti.

55. minut: Frenki de Jong je oborio Kansela i tako zaradio žuti karton. Ne preti mu suspenzija zbog ovog kartona.

53. minut: Sporna situacija u kaznom prostoru, Bentankur je oboren, sudija se konsultovao sa VAR sobom. Penala nema. 

52. minut: Prva prilika u drugom poluvremenu na Old Trafordu. Markus Rašford je bio u prilici unutar kaznenog prostora, ali je katastrofalno zahvatio loptu, te je šansa propala.

51. minut: Ajaks je postigao pogodak, međutim on je opravdano poništen zbog ofsajd pozicije. David Neres je ponovo bio strelac na asistenciju Dušana Tadića, ostaje nerešeno.
 

46. minut: GOOOOOL: Drugo poluvreme praktično nije ni počelo, a Ajaks je stigao do izjednačenja. David Neres je iskoristio grešku Kansela i sjajnim udarcem zatresao mrežu Juventusa - 1:1.

Poluvreme na oba meča - Mančester junjted - Barselona 0:1; Ajaks - Juventus 0:1

45. minut: GOOOOL : Kanselo asistira, Kristijano Ronaldo se poklonio za 0:1

35. minut: Luis Suarez je spustio loptu Kutinju koji je špicem šutirao, ali na dohvat noge De Hee koji nije morao da po drugi put da vadi loptu iz mreže. U drugom meču identična situacija, Ronaldo je spustio Bernardeskom ali pored gola lopta odlazi 

30. minut: Mesi raskrvavljen, posle duela sa Smoligom, koji ga je laktom i ramenom udario u nos. U nastavku igre jedan od igrača Junajteda pada u kaznenom prostoru Barselone posle duela sa Pikeom, ali Roki je procenio da nij ebilo dovoljno intenziteta za penal

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leo Mesi

25. minut: Van de Bek se posle asistencije Tadića namestio na penalu, lopta mu je malo bežala, a po sreću Juventusa lopta je prohujala pored stative

20. minut: Šo će propustiti revanš na Kamp Nou. Na početku meča sudija roki je poštedeo igrače oba tima, a u ovim trenucima se "razmahao"

18. minurt: Zijeh na muke stavlja Ščešnjeg koji loptu odbija u korner. U drugom meču žuti za Buskeca posle faula nad Pogbom na 25 metara od gola Ter Štegena

12. minut: GOOOOL: Suarez trese mrežu Junajteda! Tika-taka je ponovo proradila, definitivno je DNK-a Blaugrane. Sudija je podigao ofsajd, međutim iz VAR sobe su javili da je gol Urugvajca "čist"

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Suarez

 9. minut: Juventus se muči da iznese loptu sa svoje polovine, što dovoljno govori o motivisanosti domaćih igrača

5. minut: Zijeh je probao da ugrozi gol Juventusa posle razmene pasova sa Tadićem

4. minut: Roki je progledao kroz prste Buskecu, iako je imao puno pravo da mu pokaže žuti karton. Rašvord je prvi probao da ugroz Ter Štegena. Oprošten žutikarton i Jangu na drugoj strani

2. minut: Već prvi korner za Barselonu, odmah potom i drugi

1. minut: Počele su utakmice - Mančester junajted - Barselona i Ajaks - Juventus

20.45 - Jedan čovek povezuje večerašnje rivale? Igrao je za sva četiri tima koja večeras gledamo...Da li znate o kome je reč?

 

20.40 - Zanimljivo je da je baš na današnji dan Barselona prošlegodine izbačena od Rome

 

Au kakva je to utakmica bila!! ?

A post shared by Fudbalske Vesti [8.0k] (@fudbalske._.vesti) on Apr 10, 2019 at 3:48am PDT

 

20.31 - SASTAVI:

Mančester junajted: De Hea, Jang, Smoling, Lindelof, Šo, Dalo, MekTominaj, Fred, Pogba, Lukaku, Rašford

Barselona: Ter Štegen, Semedo, Pike, Lengle, Alba, Rakitić, Buskets, Artur, Mesi, Suarez, Kutinjo

 

 

Juventus: Ščešnji, Kanselo, Bonući, Rugani, Aleks Sandro, Bentankur, Pjanić, Matuidi, Bernardeski, Mandžukić, Ronaldo

Ajaks: Onana, Feltman, De Liht, Blind, Taljafiko, Van de Bek, Šene, De Jong, Zijeh, Tadić, Neres

20.30 - U Amsterdamu kadar na jednom čoveku

 

 

 

 

 

20.20 - Kopljanici spremni za duel sa Juventusom

 

 

20.10 - Barselona ne zna šta će sa Kevinom-Prinsom Boatengom, a da ima magiju u nogama pokazao je na zagrevanju na Old trafrdu

 

 

20.00 - Ko bi drugi? Mesi u krupnom kadru pri dolasku igrača Blaugrane na "Teatar snova"

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading