Evo ko predstavlja Srbiju u Madridu: Fudbal za prijateljstvo

Autor:

Sport

09.04.2019

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicija se nastavlja! Srbija, jedna od osam zemalja sveta koja je od početka u ovom višenagrađivanom društveno-odgovornom projektu kompanije Gazprom, “Fudbal za prijateljstvo “ , izabrala je dečije ambasadore za ovu sezonu. Srbiju će ove godine predstavljati mladi fudbaleri FK Crvena zvezda, Stefan Pjanović, Andrej Mladenović, Miloš Ostojić i po prvi put u delegaciji je i devojčica fudbaler Anđela Milovanović. U funkciji Ambasadora projekta je naš poznati TV voditelj Ivan Ivanović.

RepublikaFoto: Promo foto
Srpski tim Fudbal za prijateljstvo

Ovogodišnji završni Forum projekta biće održan od 28. maja do 2. juna, u nedelji održavanja finalnog meča UEFA Lige šampiona u glavnom gradu Španije, Madridu. Glavni cilj projekta i ove godine je da podrži dečiji i omladinski sport, promoviše vrednosti zdravog i aktivnog načina života i promoviše i neguje poštovanje i toleranciju između različitih nacija i kultura sveta.

Dečaci i devojčice – među kojima i deca sa fizičkim nedostacima i posebnim potrebama svake godine učestvuju u programima “Fudbala za prijateljstvo”, kroz koje zajedno promovišu osnovnih Devet vrednosti projekta: prijateljstvo, jednakost, fer-plej, zdravlje, mir, posvećenost, pobednički duh, poštovanje tradicije i čast.

Deca će i ove godine učestvovati u međunarodnom turniru, Forumu, a zatim sledi zajednički odlazak na Finale UEFA Lige šampiona.

“Čast i zadovoljstvo mi je što sam ispred svog kluba Crvena zvezda izabrana kao prva devojčica fudbaler koja će predstavljati Srbiju na ovako značajnom projektu. Jedva čekam da upoznam ostale drugare iz celog sveta i da se družimo i razmenjujemo kulture”, izjavila je vidno uzbuđena dvanaestogodišnja Anđela Milovanović

“Presrećan sam što sam dobio priliku da se predstavim kao mladi trener. To je za mene jedno novo iskustvo, nadam se da ću se dobro snaći u novoj ulozi i da ću opravdati poverenje.“, rekao je Miloš Ostojić mladi fudbaler FK Crvena zvezda

“Radujemo se odlasku u Madrid i jedva čekamo da razmenimo iskustva sa novim drugarima, da igramo fudbal, da se družimo, pokažemo fer plej i da uživamo. Sigurni smo da će ovo biti nezaboravno iskustvo”, završavaju Stefan Pjanović i Andrej Mladenović dvanaestogodišnji fudbaleri FK Crvena zvezda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading