E, sad je gotovo: Suarez i Mesi matirali Atletiko, Barsa može da slavi titulu!

Autor:

Sport

06.04.2019

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Barselone savladali su Atletiko Madrid sa 2:0 u derbiju kola i tako stigli na korak od obrane šampionske titule.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Suarez i Leo Mesi

Može se reći da je posle ovog meča šampionska trka završena, jer je Barsa ovim trijumfom stekla prednost od čak 11 bodova u odnosnu na drugoplasirani Atletiko.

Jan Oblak je junački držao Jorgandžije u životu sve do same završnice utakmica, kada je konačno poklekao.

Luis Suarez je u 85. doneo vođstvo Barseloni, a samo dva minuta kasnije Mesi je izveo novu čaroliju i postavio konačnih 2:0.

Vredi napomenuti da je Blaugrana od 28. minuta igrala sa igračem više. Prgavi Dijego Kosta je dobio direktan crveni karton, jer je ka glavnom arbitru uputio bujicu psovki i to sve posle jednog bezazlenog duela na sredini terena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Barselona je uspela u prvom poluvremenu tri puta ozbiljno da zapreti. Najpre je Đordi Alba pogodio stativu kada se našao sam ispred Jana Oblaka, a Slovenac je dva puta bio bolji i u duelu sa Felipom Kutinjom.

Drugo poluvreme donelo je pravu baražnu paljbu Barselone ka golu Atletika, ali lopta nikako nije mogla da nađe put do mreže pored Oblaka sa “sto ruku”. Mesiju je teško uspevalo da kroz zgusnutu odbranu gostiju nađe neki puteljak do srca šesnaesterca…

U jeku tih napada Barselone, uspeo je i Atletiko dva puta da zapreti, oba puta iz prekida, ali je i Ter Štegen bio na pravom mestu u pravo vreme.

I kada se činilo da će Jorgandžije odneti bod zablistao je Luis Suarez, pogodio je “malu mrežu”, a Leo Mesi je udario pečat na šampionsko slavlje Barselone.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading