Da potvrdi očev kvalitet: Prvi profesionalni ugovo Ronaldinjovog sina

Autor:

Sport

06.04.2019

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin jednog od najboljih fudbalera svih vremena, Ronaldinja, potpisao je svoj prvi ugovor u fudbalskoj karijeri.

Ronaldinjo

Ronaldinjov sin, Žoao Mendeš, je stavio paraf na petogodišnji ugovor sa brazilskim klubom Kruzeiro, trenutno ima 14 godina i potpisao je takozvani trening ugovor, koji će ga u redovima dvostrukog osvajača Kopa Libertadores zadržati dok ne napuni 19 godina.

Dve strane su se brzo dogovorile, u klubu su ostali impresionirani onim što je pokazao u njihovom omladinskom sistemu.

Žoao Mendeš od prošle sezone igra za Kruzeiro, ostaće još dugo u ovom klubu kako stvari stoje, a direktor kluba Amarildo Ribeiro je u superlativima govorio u Ronaldinjovom nasledniku.


- Danas smo potpisali ugovor sa Žoaom Mendešom, koji ima puno potencijala i interesantne karakteristike i za kojeg verujem da će uskoro početi da radi sa našim profesionalnim timom. On je visok igrač sa visokim nivom tehničkih kvaliteta. Igrač koji može da igra u šesnaestercu i kao drugi napadač. Za svoju visinu veoma je brz i ima jako dobru završnicu - izjavio je direktor Kruzeira.

U klubu ističu da su odlučili da potpišu mladog Žoaa Mendeša zbog napornog rada, a ne zbog očeve reputacije.

Kada je prvi put došao u klub, on je čak krio da mu je Ronaldinjo otac, odlučio je da se osloni na svoje veštine kako bi osigurao mesto u timu.

Sada se nada da će dugo ostati u Kruzeiru i da će jednog dana zaigrati za prvi tim.

- Ovo je tim koji mi je otvorio vrata. Osećam veliku privrženost prema klubu. Treninzi su bili jako dobri, struktura je jako dobra. Ovo je najveći klub u Brazilu i zadovoljstvo je igrati ovde. Ovo je veoma radostan dan. Zahvaljujem se upravi što mi je ukazala poverenje. Zahvaljujem se i Bogu što mogu da igram svaki dan. San je da jednog dana potpišem profesionalni ugovor sa Kruzeirom, igram na profesionalnom nivou, postignem gol na prepunom Mineirau i posvetim ga navijačima - izjavio je 14-godišnji Žoao Mendeš.

Ronaldinjo je karijeru počeo u Gremiju, da bi se 2001. godine preselio u PSŽ.

Kasnije je pojačao Barselonu u kojoj stekao reputaciju jednog od najboljih fudbalera na svetu, a igrao je i za Milan, Flamengo, Atletiko Mineiro, meksički Keretaro i Fluminense pre nego što se 2015. godine povukao iz aktivnog igranja fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading