VIKEND VELIKIH EVROPSKIH FUDBALSKIH DERBIJA - GORE MINHEN I BARSELONA, PRVACI ČEKAJU KRUNISANJE!

Autor:

Sport

06.04.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajern čeka Dortmund u bici za prvaka Bundeslige, dok bi Katalonci trijumfom nad Atletikom overili titulu u Primeri. Italijanski klasik Juventus - Milan.

Miler i Levandovski proslavljaju gol protiv Dortmunda.

Prvi aprilski vikend donosi nam tri velika evropska derbija, koji bi mogli da odluče prvaka u Nemačkoj, odnosno Španiji, dok se u Italiji sastaju najtrofejniji klubovi. Mada, u Seriji A godinama unazad je jasno ko je gazda.

Levandovski: Pobednik će napraviti veliki korak ka "salatari", ali neće sve biti gotovo u subotu

Bajern košmarnu sezonu može da koliko-toliko spasi samo osvajanjem "salatare". Tim Nika Kovača mora da slavi u Minhenu u 100. međusobnom meču protiv Borusije iz Dortmunda (subota, 18.30, Eurosport 2), koja mu beži dva boda na čelu Bundeslige. Glavni adut 770,7 miliona evra vrednog velikana iz Bavarske biće raspucani Robert Levandovski (30), vodeći strelac Bundeslige, sa 19 pogodaka.

- Ko pobedi u derbiju, napraviće veliki korak ka tituli. Ipak, neće to biti dovoljno za slavlje jer nakon toga i nama i Borusiji još šest teških mečeva. Pitanje šampiona biće rešeno tek u poslednjem kolu - istakao je popularni Leva, koji je sa 13 golova drugi najefikasniji strelac u istoriji "klasikera".

770,7 miliona evra po Transfermarketu vrede Bavarci 100. međusobni meč u prvenstvu Nemačke igraće velikani iz Minhena i Dortmunda

Barselona ima idealnu priliku da sa tri boda protiv Atletika (subota, 20.30, Sport klub 1) overi titulu u Primeri. Katalonci bi, ukoliko slave nad "jorgandžijama", pobegli timu Dijega Simeonea na čak 11 bodova, a toliku prednost na sedam kola do kraja Lionel Mesi (31) i saigrači ne bi smeli da ispuste. Međutim, umeli su i te kako madridski crveno-beli da zagorčaju život Barseloni, pa se očekuje pravi spektakl na najvećem evropskom stadionu.

U italijanskom klasiku najtrofejniji timovi na Apeninima Juventus i Milan (subota, 18.00, Arena sport 3) igraće za prestiž, budući da su torinski crno-beli odavno obezbedili titulu, a od gostiju imaju čak 29 bodova više.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading