ŠIPTARSKA PROVOKACIJA IZ UGLA ENGLEZA: Šaćirijev orao sramota veka!

Autor:

Sport

06.04.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslava Džerdana Šaćirija na Mundijalu, kada je posle pobedonosnog gola protiv reprezentacije Srbije (2:1) imitirao šiptarskog orla, koji simbolizuje takozvanu veliku Albaniju, proglašena je za jednu od najskandaloznijih u istoriji fudbala! Listu je napravio britanski list Dejli mejl, koji je podsetio da je fudbaler Liverpula i švajcarski reprezentativac rodom iz Gnjilana time dodatno podigao tenzije između srpskog i albanskog naroda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Provokator... Đerdan Šaćiri

Na toj utakmici istim gestom "proslavio" se i Šaćirijev zemljak Granit Džaka. Obojica su se kasnije pokajala zbog pritiska švajcarske javnosti, a kažnjeni su od FIFA sa mizernih 10.000 švajcarskih franaka.

Povod za listu Dejli mejla bilo je tačno 20 godina od epske proslave bivšeg napadača Liverpula Robija Faulera, koji je na gradskom derbiju protiv Evertona (april 1999.) pošmrkao gol-aut liniju. Njegov povod je bila činjenica da su mu navijači "karamela" skandirali da je narkoman.

Šaćiri i Džaka zbog sramne proslave kažnjeni od FIFA s 10.000 švajcarskih franaka

Svoje mesto među najluđim proslavama gola našla je i ona Krega Belamija. Te 2007. godine Liverpul je odmerio snage sa Barselonom u Ligi šampiona, a na pripremama za taj meč Belami je saigrača Jona Arnea Risea udario palicom za golf. I Belami i Rise postigli su golove na Nou kampu za trijumf Liverpula (2:1), a Velšanin je svoj slavio zamahujući u golferskom stilu.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading