ROBIJAŠU KOKORINU ZENIT NUDI NOVI UGOVOR!

Autor:

Sport

05.04.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider šampionata Rusije Zenit iz Sankt Peterburga povukao je nesvakidašnji potez u svetu fudbala i ponudiće produžetak saradnje robijašu Aleksandru Kokorinu (28)! Ruski napadač biće u pritvoru zajedno sa partnerom u zločinu Pavelom Mamajevim (30) do 25. septembra, odlučilo je ruski sud.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Kokorin

Nakon toga će biti poznato da li će im biti dopušteno da se brane sa slobode jer su u jednom kafiću u novembru prošle godine pretukli političara Denisa Paka, a potom i jednog šofera u hotelu u kom su odseli.

PARAF IZA REŠETAKA

Kokorinu ugovor sa timom iz Sankt Peterburga ističe u junu, pa će se najverovatnije desiti da novi parafira iza rešetaka, što je svojevrstan presedan. Inače, Kokorin i Mamajev su poznati po neprilikama van terena, a čak se spekulisalo da su u emotivnoj vezi. I dok je čitava Rusija osudila njihovo divljaštvo, Zenit je odlučio da stane iza svog fudbalera.

- U teoriji gledano, Kokorinu nije zabranjeno da potpiše u zatvoru novi ugovor, ali je pitanje da li je to Zenitu potrebno. Kokorinova sudbina je nepoznata dok ne bude doneta konačna presuda - poručio je Aleksandar Zotov, generalni direktor udruženja profesionalnih fudbalera u Rusiji.

Za funkcionere srpskih klubova dileme nema - Kokorin nikada više ne bi dobio novu priliku.

- To su neke stvari koje prevazilaze sportske okvire. Igrači moraju da znaju kako se ponašaju na terenu i van njega i da ne predstavljaju samo sebe već i klub za koji igraju. Da su to uradili kod nas, bili bi kažnjeni i više nikad ne bi bili u Partizanu - poručio je generalni direktor crno-belih Miloš Vazura za Srpski telegraf.

KULTURAN I DOBAR

Identično mišljenje ima alfa i omega niškog Radničkog Ivica Tončev.

- Da bi fudbaler igrao za Radnički, prvo i osnovno što mora da ispuni je da bude kulturan i pre svega dobar čovek. Igrač koji se poneo kao Kokorin nikada ne bi mogao da igra za Radnički iz Niša, kakav god da je fudbaler i koliko god dobar bio.

Mamajev: Igrali smo fudbal na Vembliju!

Pred sudijom se pored Kokorina pojavio i Pavel Mamajev, koji je bio raspoložen za sprdnju sa novinarima.

- Da li igrate fudbal u zatvoru, bilo je pitanje novinara, na šta je Mamajev odgovorio potvrdno.

- U zatvorskom krugu? - nastavio je novinar, ali je dobio povratnu: "Ma ne, odveli su nas na Vembli".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading