Nema više zviždanja: VAR i za publiku na stadionu

Autor:

Sport

02.04.2019

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimke VAR na osnovu kojih je doneta neka odluka moći će da vide i navijači na stadionu Vembli u oba polufinalna duela FA kupa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
VAR tehnologija

Oni će biti prikazivani na velikom video bimu, a Fudbalska asocijacija Engleske odlučila se na takav potez pošto je u prethodnom periodu stiglo mnogo prigovora od strane navijača na tribinama da im često nije jasno zbog čega je sudija preinačio neku odluku.

- Želimo da obezbedimo potpunu transparentnost sudijskih odluka i za ljude na stadionima, a ne samo za one pored TV ekrana. Takođe, verujemo da je ovo samo još jedan korak u napretku tehnologije - istakao je Endi Embler, funkcioner FA.

Do sad su se snimci spornih dešavanja prikazivali na stadionima samo na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a za očekivati je da se posle polufinalnih mečeva FA kupa ovaj trend proširi i na druga takmičenja.

Podsetimo, u borbi za finale najstarijeg takmičenja na svetu igraće Mančester siti - Brajton i Votford - Vulvs.

Prvi meč na programu je šestog aprila, a drugi dan kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading