Posle ovog priznanja Mažić može da okači kopačke o klin!

Autor:

Sport

02.04.2019

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić je svoje sudijsko znanje unovčio u Kini, a dobio je još jedno veliko priznanje za učinjeno na fudbalskom terenu.

Milorad Mažić

Najbolji srpski sudija je i najbolji svetski arbitar svih vremena, objavio je specijalizovani sajt "World Referee" koji se bavi analizom suđenja.

Na osnovu kriterijuma kao što su kontrola igre, fizička priprema, pozicioniranje na terenu i javne opomene, Mažić je ostavio konkurenciju daleko iza sebe.

Na ovoj listi koja je podložna promenama posle svake utakmice koju arbitri odsude, iza Mažića se nalazi Turčin Džunejt Čakir, treći je Bjern Kujpers iz Holandije, a zatim slede Nemac Feliks Brih i Hauard Veb iz Engleske, koji je završio karijeru.

RepublikaFoto: Starsport

Od šestog do desetog mesta slede Ravšan Irmatov (Uzbekistan), Viktor Kasai (Mađarska), Damir Skomina (Slovenija), Frank de Blekere (Belgija) i Pedro Proensa (Portugalija).

Zanimljivo je da je Mažić jedini arbitar koji dobio ocenu deset i to čak dva puta za suđenje u Ligi šampiona. Najveću ocenu srpski sudija je dobio za deljenje pravde na mečevima Lige šampiona Mančester junajted – Juventus (1:1) i Barselona – Totenhem (1:1), odigranim prošle godine. Pored dve desetke, Mažić je dva puta ocenjen sa 9.9 (za utakmicu Mađarska – Belgija 0:4 na EURO 2016 i Borusija Dortmund – Juventus 0:3 u Ligi šampiona 2015).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading