LINGLONG SUPERLIGA OD 1,26 MILIONA EVRA!

Autor:

Sport

30.03.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obećano - ispunjeno. Kao što je nedavno prilikom reizbora predsednik FSS Srbije Slaviša Kokeza (41) najavio, Superliga dobila je posle četiri godine generalnog sponzora, i to kakvog! Moćna kineska kompanija "Šangdong Linglong", koja je na 20. mestu na svetu kada je proizvodnja guma u pitanju, od petka je zvanično stavila pod svoj patronat najelitniji rang našeg fudbala, ali i Prvu ligu Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Početak uspešne saradnje

Potpisivanju ugovora u Palati Srbije, teškog 1,26 miliona evra, koji će važiti naredne tri sezone, počevši od jula, prisustvovali su predstavnici Vlade, FSS i kineske kompanije. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, njegov kolega iz resora privrede Goran Knežević, potpredsednik FSS Marko Pantelić, generalni sekretar zajednice Superlige Darko Ramovš i potpredsednik "Linglonga" Li Vei nisu krili oduševljenje ovim značajnim poslom.

- Ova investicija ima snažnu poruku za sve mlade, a to je imamo budućnost i prosperitet. Srbija predstavlja snažan oslonac u Evropi, četiri puta smo bolji nego pre pet godina - istakao je Udovičić, a sličnog mišljenja je i potpredsednik FSS Marko Pantelić.

- Svi se radujemo saradnji saveza, odnosno Zajednice Superlige i Prve lige sa svetski priznatom kompanijom i FSS, koja predstavlja potvrdu sjajnih odnosa Srbije i Kine. Srpski klupski fudbal dobija injekciju za dalji razvoj - rekao je Pantelić.

Pantelić: Ovo je ozbiljna injekcija za dalji razvoj fudbala

Li Vei istakao je da će kompanija "Linglong" uraditi sve da pomogne srpskom fudbalu.

- Fudbaleri i treneri iz Srbije prave značajne rezultate u Kini, što je pokazao i Bora Milutinović, prvi koji je odveo Kinu na Mundijal - podsetio je Vei.

"Linglong" sponzoriše Juventus i Volsfburg, ali i mnoge druge sportske timove širom sveta.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading